Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriOnePlusTeknoloji

Snapdragon 8 Gen 4’lü İlk Model OnePlus’tan Gelebilir!

Amiral gemisi pazarının merakla beklenen modeli OnePlus 13, Qualcoom'un yeni tanıtacağı Snapdragon 8 Gen 4'lü ilk model olabilir.


Qualcoom, en yeni amiral gemisi işlemcisini bu yılın sonunda ekim gibi piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu yeni işlemciyi kullanacak amiral gemisi modeller merak konusu oldu. Genellikle ilk Qualcoom amiral gemisi işlemcilerini Xiaomi ve OnePlus gibi markalar olurdu. Bu sene de gelenek bozulmayacak gibi duruyor. OnePlus 13, Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisini kullanacak ilk model olacak. Konuyla alakalı olarak Digital Chat Station bazı ayrıntıları ortaya çıkardı.

Snapdragon 8 Gen 4’ü Kullanacak Modellerin Başında OnePlus 13 Olabilir

OnePlus 13’te Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisine yer verilecek. Telefon 6,8 inç 2K çözünürlüğünde OLED LTPO ekranla gelecek. Güvenlik tarafında ultrasonik ekran içi parmak izi okuma tarayıcısı kullanılacak. Kamera performansı olarak rakiplerinden gerisinde olan OnePlus, 13 serisiyle bu durumu değiştirmek istiyor. Çok odaklı kamera sistemi bulunacak OnePlus 13’te optik yakınlaştırma için periskop telefoto kamera yer alacak. DGS ayrıca OnePlus 13’ün endüstriyel tasarımının değiştiğini vurguladı.

Snapdragon 8 Gen 4’ü kullanacak bir başka modelin Xiaomi’ye ait olduğu belirlendi. Xiaomi’nin bu işlemciyi kullanmak için çip üreticisi Qualcoom ile özel bir anlaşmaya vardığı belirlendi. Xiaomi 15 ve 15 Pro’nun 8 Gen 4’ü kullanacak ilk model olma ihtimali de bulunuyor. Ayrıca iQOO 13 modelinin de 8 Gen 4 ile gelecek ilk modeller arasında olacak. Ekim ayında 8 Gen 4’ün tanıtılmasıyla birlikte modeller çoğalacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu