Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Exynos 2200 Çipi ve AMD Grafikleri Sürpriz Yapıyor!

Samsung Galaxy S serisi tutkunlarına müjdemiz var. Exynos 2200 yonga seti seneye yeni AMD grafikleriyle harikalar yaratacak.

Amiral gemisi telefonlar için yonga seti ve kamera kalitesi en önemli özellik. Samsung’un performans konusunda her seferinde Apple iPhone ile karşılaştırılan S serisi de gücünü üst düzey Exynos yonga setlerinden alıyor. Bu sefer Korea Economic Daily’nin haberine göre Samsung’un büyük olasılıkla Exynos 2200 olarak adlandırılacak olan yüksek performanslı bir yongasının prömiyerinin bu yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Bu yeni arkadaş, AMD Radeon grafik alt sistemine sahip 5 nanometrelik bir yonga seti olacak. Bu da Samsung’un Apple M1 çipine cevabı olacak. İşlemci, başlangıçta şirketin Windows çalıştıran dizüstü bilgisayarlarında da kullanılacak. Sonunda şirketin Galaxy Tab S8, Galaxy Z Fold Tab ve Samsung Galaxy S22 gibi diğer cihazlarına ulaşacak.

Bütün bu rekabetten elbette Huawei de nasibini alacak. Samsung dizüstü bilgisayarlarında Huawei’nin Kirin işlemcisinden sonra kendi işlemcisini kullanan ikinci firma olacak. 2019’un ortalarında, Samsung ile AMD arasındaki lisans anlaşması imzalandı. Bu da artık Samsung’un Intel gibi bilgisayar çiplerinde de rekabetçi bir şirket olacağı anlamına geliyor.

Tüm bu gelişmelere ek olarak Samsung Electronics, ayrı bir yenilik olarak CXL (Compute Express Link) veri yolu ile dünyanın ilk bellek modüllerinin üretimine başladığını duyurdu. Bu tür modüller RAM fikrini tamamen değiştirir. Bellek birimi, PCIe 5.0 protokollerini kullanarak bağlanabilir ve bir terabayt veya daha fazla kapasiteye sahip olabilir. Yakında bütün gelişmelerin ayrıntılarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu