GoogleTeknolojiYapay Zeka

Google DeepMind İmkansızı Başarıyor: Yapay Zeka Başka Boyuta Taşınıyor!

Alphabet(GOOGL)'in yan kuruluşu Google DeepMind, yapay zeka konusunda çığır açacak yeni bir veri grubu ortaya çıkardı.


Alphabet’in yan kuruluşu olan Google DeepMind, yapay zekada çığır açan bir başarı ile 2 milyondan fazla verinin tanımlanmasına destek oldu. Nature adlı bilim dergisinde bile yayınlanan bu yeni başarının, pillerin ve güneş panelleri ile birlikte bilgisayar çiplerinin üretimini önemli ölçüde arttırarak farklı endüstri kollarına destek olacak.

Google DeepMind, Verilen Keşif ve Sentez Sürelerini Kısaltarak Maliyeti Azaltacak

Yeni bir verinin keşfi ve sentez süresi zaman alıcı ve maliyetli olabiliyor. Genellikle 10 yıl ve daha fazla zaman alabiliyor. Fakat DeepMind’in uluslararası araştırma grubu Materials Project’ten elde edilen verilerle yaklaşık 400.000 civarı malzemenin tanımlaması yapıldı.

Peki DeepMind’in bu başarısının sırrı ne? Yapay zeka firmasının en önemli silahı GNoME Derin Öğrenme Aracı. Bu öğrenme aracı 2.2 milyon yeni inorganik kristal tespit etti ve bunların 380 bini kararlı kristal olarak tanımlandı.

Google DeepMind’da araştırmacı bilim adamı Ekin Doğuş Çubuk, “Deney, otonom sentez ve makine öğrenimi modellerindeki büyük gelişmelerin, bu 10 ila 20 yıllık zaman çizelgesini önemli ölçüde kısaltarak çok daha yönetilebilir bir hale getireceğini umuyoruz” dedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu