Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknolojiVideo İncelemeler

Sony I IV inceleme! Bu Hayal Kırklığı Değil de Ne?

Sony’nin merakla beklenen kamera telefonu Sony I IV inceleme videosu ile sizlerleyiz. Hayallerinizi kıracak bu videoyu kesinlikle izleyin…

Akıllı telefon pazarında en potansiyelli ama en başarısız üreticilerin başında Sony geliyor. Oyun sektöründe, aynasız kameralar sektöründe ve kamera sensörleri sektöründe lider Japon üretici, mobil pazarda arka arkaya başarısızlıkları ile Nokia’yı bile solluyor. Sony markasının kendine has bir hayran kitlesi bulunuyor ve bu hayran kitlesi Sony ne yapsa kullanmayı oldukça seviyor. Halen Discman ile gezenler, Sony Vaio laptop kullananları görmek mümkün. Peki Sony’nin yeni nesil amiral gemisi Sony I IV bize ne sunuyor? İşte bu sorunun cevabını sizler için hazırladığımız Sony I IV inceleme videosunda bulabileceksiniz.

Sony I IV inceleme Bize Ne Sunuyor?

Bu inceleme için kullandığımız telefon emanet aldığımız bir ürün olduğu için hattımızı takdir edersiniz ki takmadık ama sonuna kadar kamera tarafını test ettik. Kullandığımız süre zarfında telefonun ısındığını söylemek zor ama yurtdışı kaynaklı bazı yayınların yaptıkları testlerde telefonun ısındığını söylediğini de görüyoruz. Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti genel anlamda ısınıyor ve yazılanlara göre; Omnicrome tasarım soğutma konusunda pekte başarılı değil. Kamera tarafı ise tek kelimeyle eski donanımlar kullanıyor.

Sony Xperia 1 IV
Sony Xperia 1 IV

Sony I IV Kamera Özellikleri ile Üzdü

Sony bu telefonda arkada 1/1,7 inç büyüklüğünde Sony IMX577 sensör kullanıyor. Bu sensör Wikipedia bilgilerine göre 2018 yılında tanıtılan bir sensör. 12 megapiksel geniş açı ve 12 megapiksel de telefoto lens bu üründe bizlere sunuluyor. Önde ise yine tahmin edeceğiniz üzere 12 megapiksel bir kamera sensörü bulunuyor. Sony’nin bu tercihleri yapmasını anlamak mümkün değil. Evet, Apple da iPhone 13 Pro Max serisinde 12 megapiksel kullanıyor ama Apple, sektörde pekte görmediğimiz f/1,5 diyafram değerini bizlere sunabiliyor. Oysaki Sony ancak f/1,7 diyafram değerini burada bizlere verebiliyor.

Tüm bunlar birleşince ne oluyor diye bir soru işareti kafanızda oluşuyorsa; gece çok kötü bir performans ortaya konuyor. Bu noktada Sony telefonların manuel ayarları mükemmel fotoğraflar çekilmesini sağlayabilir mi? Evet, sağlayabilir ama bu manuel ayar işi tüm telefonlarda doğru şekilde kullanılırsa mükemmel işler ortaya konmasını sağlayabilir. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve incelemeye geçiş yapalım…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu