GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi CyberDog Vahşi Görünümü ile Dikkat Çekiyor

Xiaomi’den oldukça ilginç bir ürün geldi. Çinli üretici Xiaomi CyberDog adını verdiği robot ile robot sektörüne de giriş yaptı.

Xiaomi’nin etkinliğinde Xiaomi Mi Mix 4 , Mi Pad 5 ve Mi Pad 5 Pro tabletler ve yeni OLED TV’lerin yanı sıra robot köpek Xiaomi CyberDog da tanıtıldı. Vahşi ve kaslı görünümü ile dikkat çeken bu robot sayesinde Xiaomi yepyeni bir alana daha giriş yapmış oldu.  Peki, CyberDog adını taşıyan bu robot ne gibi özelliklere sahip? Bize neler sunuyor?

Xiaomi CyberDog özellikleri neler?

Xiaomi’nin CyberDog’u tasarım olarak Boston Dynamic tarafından üretilen Spot robotuna çok benziyor. Ancak Xiaomi’nin roboto çok daha ucuza satılacak. CyberDog’da 3.2 m/s‘ye kadar hızlarda bir dizi hareketi ve ters çevirmeler de dahil olmak üzere karmaşık eylemleri gerçekleştirebildiği Xiaomi’ye özel servo motorları yer alıyor. Xiaomi’nin yeni robotu sadece ilk etapta bin tane üretilecek ve yaklaşık olarak 1.500 dolardan satışa sunulacak.

Dört ayaklı CyberDog robotu, Xiaomi hayranlarına, robotik meraklılarına ve mühendislere yönelik olacak. CyberDog, açık kaynak algoritmaları üzerine inşa edildiği için dileyen herkes bu robotu satın alıp kendi ihtiyaçları doğrultusunda geliştirebilecek.

Çinli teknoloji devi; “CyberDog, Xiaomi’nin dünya çapındaki açık kaynak topluluğu ve yazılım geliştiricileri için dört ayaklı robotik yaratmaya yönelik ilk atılımıdır. CyberDog ile ilgilenen robotik meraklıları, Xiaomi’nin benzer düşünen insanları ve hayranlarıyla birlikte rekabet edebilir veya birlikte yaratabilir ve dört ayaklı robotların geliştirilmesine ve potansiyeline katkıda bulunabilir.” ifadesini kullandı.

Robotik köpeğin özellikleri arasında Nvidia Jetson Xavier NX platformu, 128 GB SSD, dokunmatik ve ultrasonik sensörler dahil on bir farklı sensör, dürbün ultra geniş açılı kameralar ve Intel RealSense D450 derinlik modülünün yanı sıra bir GPS bulunuyor. Bağlantı noktaları arasında ise üç adet USB Type-C ve HDMI yer alıyor. Ayrıca bu kaslı canavarımızı 3 kg ağırlığında olacak.

Xiaomi CyberDog

CyberDog bağımsız hareket edebiliyor, çevreyi gerçek zamanlı olarak analiz edebiliyor, navigasyon haritaları oluşturabiliyor, varış yerini belirleyebiliyor ve engellerden kaçabiliyor. Robot, uzaktan kumanda veya telefondan uygulama üzerinden kullanılabiliyor. Son olarak oldukça ilginç olan bu robotun Türkiye pazarına gelmeyeceğini belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu