Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPixelTeknoloji

Google Pixel 6a Kutusu ile Ortaya Çıktı

Google’ın uygun fiyatlı yeni telefonu Google Pixel 6a kutusu ile ortaya çıktı. Android 13 etkinliğinde bu telefon tanıtılacak.

Google, Mayıs ayında yıllık I/O geliştirici konferansını gerçekleştirecek. Her zamanki gibi şirket, akıllı telefonlar için yeni Android sürümünü duyuracak. Şirket ayrıca ekosistemindeki diğer cihazlar için yeni yazılımları piyasaya sürecek. Ayrıca, son yıllarda tekrarlanan bir uygulama haline geldiği için şirketin yeni ürünler piyasaya sürmesini bekliyoruz. Bu ürünlerden biri de Google Pixel 6a. Google, bu yıl iPhone SE 2022 için neredeyse felsefi bir rakip olacak olan Pixel serisinin her zamanki daha ucuz varyantını getirecek. Bugün, perakende kutusu cihazla ilgili bazı bilgileri doğruladı.

Pixel 6a, daha uygun fiyatla gelmek için ana modelden bazı eksiklere sahip olacak. Ancak telefonun Pixel 6 serisi ile gelen Tensor yonga setini korumasını bekliyoruz. Buna ek olarak uygun fiyatlı cihaz, Pixel 6 serisi ile kurulan aynı tasarım dilini de beraberinde getirecek.

Pixel 6a, kendine has yatay kamera sensörlerini kullanacak. Ancak kamera kurulumu 12 MP ana kamera ve ultra geniş modül ile daha basit olacak. Google’ın büyük sırrı, Google Kamera’ya ve onun gelişmiş algoritmalarına dayanıyor. Yine de bu yazılım sayesinde Pixel 6a’daki kameranın harikalar yaratmasını bekliyoruz. Telefon ayrıca LED flaşı da getirecek ancak lazer otofokustan ve vizördeki mikrofon deliğinden yoksun olacak.

Google Pixel 6a

Sızıntılar, mevcut standartlar için kompakt olan 6.2 inçlik bir OLED ekranı gösteriyor. İki adet 12 MP kamera ve 5.000 mAh pil olacak. Telefon 3,5 mm kulaklık jakına sahip olmayacak. Direkt olarak iPhone SE 2022’nin karşısına konumlandırılacak olan bu telefon maalesef ki yine Türkiye pazarını pas geçecek. Fiyat açısından iPhone SE’den daha uygun olmasını beklediğimiz bu mode bakalım Google’ın yüzünü güldürebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu