Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Samsung Apple ve Xiaomi Rekabetinde Sonuç Açıklandı

Akıllı telefon pazarında küresel satışların üçüncü çeyrek raporları açıklandı. İşte Samsung Apple ve Xiaomi arasındaki rekabette son durum!

Akıllı telefon pazarında kıyasıya rekabet Samsung Apple ve Xiaomi arasında kıyasıya devam ediyor. Bildiğiniz üzere üreticiler yeni modellerini piyasaya sürmek için artık gün sayıyor. 2022 yılı itibariyle, hatta bu ayın sonunda bile yeni akıllı telefonlar tanıtılmaya başlayacak ve rekabetin dozu artacak.

Üst sıralarda sürekli olarak Samsung ve Apple ikilisinin rekabet ettiğini biliyoruz. Tabii Xiaomi’de bu listede, ancak Samsung ve Apple arasında yıllardır devam eden bir rekabet var. İşte şimdi üçüncü çeyrek raporları da geldi. Güney Kore’nin iddialı üreticisi Samsung, ABD’li rakibi Apple başta olmak üzere, tüm rakiplerini mağlup etti.

Samsung Apple ve Xiaomi Rekabetinde Son Durum

Çip sıkıntısı şu anda mobil pazarı felç etmiş durumda. Ancak Samsung, buna rağmen küresel satışlarında iyi bir sevkiyat oranına sahip. Tanınmış analist şirketlerinden Canalys, geçtiğimiz günlerde üçüncü çeyrek raporlarını da açıkladı.

Samsung

Canalys’nin raporuna göre 2021’in üçüncü çeyreğinde akıllı telefon sevkiyatı yüzde 6 oranında geriledi. Ancak Samsung, bu zor zamanda bile 69.4 milyonluk sevkiyat yapmayı başardı. Koreli dev üçüncü çeyrekte pazar payının yüzde 21’lik bir oranını oluşturdu.

Apple ise aynı performansı ne yazık ki üçüncü çeyrekte sergileyemedi. Samsung’a kıyasla daha az model üreten ABD’li üretici, yüzde 14’lük artışla 49.2 milyonluk sevkiyatıyla ikinci sıraya yerleşti. Üçüncülüğü ise yüzde 14 pazar payı ile Xiaomi takip etti. Çinli firma bu bölümde global pazarlarda 44 milyon sevkiyat yaptı. Dördüncü ve beşinci sırayı ise OPPO ve Vivo ikilisi tamamladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu