Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S21 ailesi şekillenmeye başladı

Samsung’un Ocak ayında tanıtması beklenen Galaxy S21 ailesi şekillenmeye başladı. Bu modeller bakalım nasıl özelliklere sahip olacak?

Samsung, bildiğiniz gibi S serisi amiral gemisi modellerini her yılın Ocak ayında tanıtır. Ancak bu 2021’de bir farklılık olacak. Huawei’nin dara düşmesini değerlendirmek için Samsung’un Galaxy S21 ailesi tanıtımını bir ay önceye yani Ocak ayına alacağı söyleniyor. Etkinlik tarihi yaklaştıkça S21 ailesinin detayları da belli olmaya başladı.

Samsung Galaxy S21 ailesi nasıl olacak?

Söylentilere göre bu seri hem Exynos 2100 hem de Snapdragon 875 yonga setini kullanacak. Her zaman olduğu gibi, bulunabilirlik pazara bağlı olarak işlemciler farklılık gösterecek. Raporlara göre telefon, 120 Hz’lik yüksek yenileme hızına sahip 6.2 inç FHD + LTPS ekrana sahip olacak. Yazılım cephesinde ise telefon Android 11 işletim sistemini çalıştıracak ve OneUI 3.1 ile gelecek.

Gelen bilgilere göre; Galaxy S21’in ana modeli 3.880mAh batarya ile gelecek. Ancak bu, nominal pil kapasitesidir. Tipik kapasitenin 4.000 mAh civarında olacağını ve Samsung’un bu sayıyı pazarlama amacıyla kullanacağını düşünüyoruz. Ancak hızlı şarj konusunda bu modeller bizleri üzecek. Çünkü ana modelde 25W hızlı şarj yer alacak. Çinli devlerin 33W hatta 65W hatta ve hatta 100W hızlı şarj kullandığını düşünürsek 25W oldukça komik kalıyor.

Galaxy S21’in kamera özellikleri şekillendi

Ana modelin arkasında üçlü kamera kurulumu bulunacak., 12 MP ana + 12 MP ultra geniş + 64 MP telefoto lens bu modele güç verecek. Diğer özellikler arasında 5G bağlantısı, Bluetooth 5.1 ve NFC yer alacak. Cihaz Phantom Violet, Phantom Pink, Phantom Grey ve Phantom White renklerinde gelecek. Söylentilere göre Samsung, Galaxy S21 serisinin fiyatlarını normalin biraz altına çekecek. Bu yüzden ultra model daha uyguna satılabilir.

Galaxy S21 ailesi

Galaxy S21 Ultra farkını koyacak

Samsung Galaxy S21 Ultra, 6.8 inçlik Dinamik AMOLED 2x Infinity-O ekranla gelecek. Bu akıllı telefon aynı zamanda 5000mAh batarya ve 40MP ön kameraya sahip olacak. Arka kamera ise adeta şov yapacak. Arkadaki ana kameranın 108 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı ve toplamda dört sensör ile geleceği söyleniyor.

Beklentilere göre, bu cihaz 144 Hz gibi yüksek yenileme hızına sahip kavisli bir ekran kullanacak. Ayrıca Çin ve Amerika Birleşik Devletleri gibi pazarlarda Qualcomm Snapdragon 875 yongası ile satılacak.

Güney Kore medyası daha önce Samsung’un S serisi ürün serisine S Pen desteği ekleyeceğini belirtmişti. Ancak OnLeaks, Galaxy S21 Ultra’nın S Pen için özel bir yuvaya sahip olmadığını iddia ediyor. Bu, yeni cihazın Galaxy Tab üzerindeki S Pen’e benzer bir tasarıma sahip olabileceği anlamına geliyor.

Galaxy S21 ailesi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu