AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

En Yeni Apple Watch Ne Kadara Mal Oldu?

Akıllı telefon pazarını kasıp kavuracak olan en yeni Apple Watch akıllı saatin ne kadara mal olduğu ortaya çıktı. 

Teknoloji dünyasındaki hareketlilik devam ediyor. Akıllı telefonların yanı sıra akıllı saat pazarı da kızışmaya başladı. Farklı modeller çıktıkça rekabette artmaya devam ediyor. Birbirinden ünlü şirketler telefonları ile olduğu gibi akıllı saatleri ile de milyonlara ulaşıyor. Özellikle akıllı telefon pazarın da yıllardır Apple Watch rüzgarı esiyor. 2020 yılında satılan telefonların yüz de 40’ına sahip olan şirket, bu yıl da aynı başarıyı gösterecek gibi görünüyor. Bugün en yeni Watch serisi saatin ne kadara mal olduğu ortaya çıktı. Durum epey şaşırtıcı.

Bildiğiniz üzere yeni akıllı saat modeli günümüz de 399 dolardan başlayan fiyatlar ile satılmaya devam ediliyor. Pazar payını bu yılın ilk çeyreğinde yüz de 33 artıran şirket, yeni akıllı saat modeli ile de beklentileri karşıladı. Bugün cihazın ne kadara mal olduğu belli oldu.

Apple Watch
Apple Watch

Apple Watch Ne Kadara Mal Oldu!

Edindiğimiz bilgilere göre şirketin en yeni akıllı saati toplam da 136 dolara mal oldu. Günümüz de 399 dolara satılan akıllı saat totale bakıldığında maliyetinden epey fazla bir fiyata satılıyor. Counterpoint Research araştırma şirketine göre cihazın toplam maliyetinin yüz de 68’i işlemci, ekran, sensör seti ve saat kasası oluyor. Cihaz da bulunan ION-X temperli cam kombinasyonu saatin değerinin yaklaşık olarak yüzde 13.2’sini oluşturuyor. Saat deli gibi satmaya devam ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu