Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknoloji

Redmi K40 Serisinde Neden Parmak İzi Okuyucusu Yan Tarafta?

Xiaomi, Redmi K40 ailesinde neden parmak izi okuyucusunu ekrana değil de yan tarafa monte ettiğini resmi olarak açıkladı.

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, Çin’in Twitter’ı olarak da bilinen resmi Weibo hesabı aracılığıyla yeni bir makale yayınladı. Bu makalede Redmi K40 ailesinde neden parmak izi okuyucusunun ekrana değil de telefonun yan bölümüne konumlandırıldığına açıklık getirildi.

Makaleye göre; Çinli teknoloji devi, parmak izi sensörünün yan tarafa yerleştirilmesine karar verirken çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmak zorunda kaldı. Bu faktörler arasında kilit açma hızlarının yanı sıra estetiği ve cihazın genel görünümü yer alıyor.

Redmi K30 serisinde ayrıca yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısı vardı. Ancak bu sensör, ahizenin çerçeve yüzeyinden küçük bir alanın kesilmesini gerektiriyordu. Ancak K40 serisiyle şirket, sensörü düğmenin kendisine yerleştirdi.

Açıklamlara göre; K40 serisindeki parmak izi sensörü, aynı zamanda yapısal gücü ve düğmelerin yüksekliğini artıran yapıdan dolayı daha kalın. Telefonun eğimli yüzeyi sayesinde, tasarımcı ekip parmak izi düğmesinin yüzeyinin malzemelerini ve işçiliğini de geliştirebildi. Bu hızlı ve doğru bir kilit açma sağlamak için tanıma algoritmasını da iyileştiriyor.

Redmi K40

Hatırlayacağınız üzere K40 serisi geçen ay piyasaya sürülmüş ve şirketin şu anki amiral gemisi konumunda yer alıyor. 300 dolarlık fiyatı ve Snapdragon 870/888 yonga seti ile en uygun fiyatlı amiral gemisi modeli olan K40 ve K40 Pro’nun önümüzdeki aylarda Türkiye pazarına da farklı bir isim ile giriş yapması bekleniyor. Umarız fiyatı da Türkiye’de de uygun olur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu