Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P50 Pro Eşsiz Tasarımıyla Karşınızda!


Huawei P50 Pro sonunda karşımzıa çıktı. Güvenilir bir kaynak telefonun yüksek çözünürlüklü görüntülerini paylaştı. P50 Proya göz atıyoruz.

Aslına bakarsanız birkaç ay önce Huawei P50 Pro modeline ilk bakışı attık. Fakat burada telefonun sadece ön yüzeyi görünüyordu ve açıkçası fotoğraf karanlık olduğu için pek bir detay vermiyordu. Sızdırdığı görsellerle pek çok amiral gemi telefon haftalar öncesinde karşımıza çıkaran güvenilir bilgi kaynağı OnLeaks bu defa P50 Pro modeline ait yüksek çözünürlüklü görüntüler yayınladı.

Mart ayında tanıtılması beklenen P50 Pro’ya ilk bakışı attığımızda selefi P40 Pro’ya göre büyük ölçüde yenilenmiş bir tasarımla karşımıza çıkacak. Lafı daha fazla uzatmadan P50 Pro’nun tasarım detaylarına göz atalım.

Huawei P50 Pro Karşınızda!

P40 Pro’da standart haline gelen bir kavisli ekran kullanan Huawei, P50 Pro modelinde ekran kavislini en aza indirmiş görünüyor.  Ayrıca hafif kavisli ekranda köşeler belirgin şekilde oval. Yine P40 Pro ile kıyaslandığında önemli bir değişim de ön kamerada karşımıza çıkıyor. P50 Pro’da tek ön kamera yer alıyor ve bu defa merkeze konumlandırılmış halde. Burada sevindirici olan detay ön kamera deliğinin standartlara göre epey küçük olması.

P50 Pro 159 x 73 x 8,6 mm (arka kamera çıkıntısı ile 10,3 mm) ebatlarında. Telefonun neredeyse ön kısmını kaplayan ekran 6.6 inç büyüklüğünde. Ekran muhtemelen Full HD + çözünürlükte olacak. Alt ve üst kısımda çift hoparlör göze çarpıyor. Bu detayla birlikte P50 Pro’da stereo hoparlör olacağı onaylanıyor.  Parmak izi tarayıcısı ekran altında bulunan telefonun üst kısmında TV gibi cihazları kontrol etmenize olanak sağlayan bir IR blaster bulunuyor.

Benzersiz Kamera Tasarımı

Gelelim P50 Pro’nun can alıcı noktasına. Arka bölümde bugüne kadar görmediğimiz bir kamera tasarım anlayışıyla karşı karşıyayız. Kamera modülü için oluşturulan alan üzerinde hap şeklinde iki büyük delik bulunuyor. P50 Pro’daki kamera sayısını göz önünde bulundurursa her delikte birden fazla kamera olacağını söyleyebiliriz. Gelen bilgiler P50 Pro’ya 1 inç büyüklüğünde (Şu ana kadarki en büyük sensör) bir kameranın eşlik edeceği yönünde. P50 Pro’nun tasarımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu