Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android için Yeni Özellikler Duyuruldu


Google bugün karşımıza Android için yeni özellikler ile çıktı. Peki, bu yenilikler neler ve ilk hangi modellere sunulacak? İşte detaylar.

Mobil işletim sistemi Android’in gelişimi tam gaz devam ediyor. Google, Android için yeni özellikler ile bugün bir kez daha karşımıza çıktı. Google, Android için, insanlarla ve cihazlarla etkileşim kurmanın yeni yollarını ekleyen bir dizi özellik sunuyor. Bunlar arasında Gboard’da yeni metin etiketleri desteği, yeni erişilebilirlik özellikleri ve uygulama içi satın alma işlemleri için Play Points kullanma yeteneği yer alıyor.

Bugün ise Gboard iki yeni güncelleme aldı. İlk özellik, bir konuşmada daha etkileyici olabilen metni özel çıkartmalara dönüştürme yeteneği oluyor. Bu özellik daha önce Pixel telefonlarda mevcuttu. Son güncelleme ile şimdi İngilizce dilinde tüm dünyada kullanılabiliyor. İkinci Gboard güncellemesi, emoji oluşturma oluyor. Yaz, Onur ayı ve daha fazlasına dayalı 1600’den fazla yeni kombinasyon ile kendi emojinizi oluşturabileceksiniz.

Android için Yeni Özellikler
Android için Yeni Özellikler

Android’deki iki erişilebilirlik özelliği güncellendi. Önemli sesleri yükseltmek ve filtrelemek için telefonun mikrofonunu kullanan Ses Yükseltici içindir. Artık gelişmiş arka plan gürültüsü azaltma, daha iyi ses doğruluğu ve yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüne sahip oluyor. Dünya hakkında bilgi vermek için cihazın kamerasını kullanan Lookout da bir güncelleme aldı. Görüntü anlama için makine öğrenimi modelini kullanan ve ardından sesli bir açıklama sağlayan yeni görüntüler moduna sahip oluyor. Ayrıca Metin modu, Belgeler modu, Gıda Etiketi modu ve Keşfet modunda da iyileştirmeler yapılıyor.

Bu özellikler yavaş yavaş tüm modeller için sunulacak. Yani sadece Pixel modellerine özel olmayacak. Güncellemeleri alan tüm Android telefonlar bu özelliklere sahip olabilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu