Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi 11 Ultra Koptu Geliyor! İşte Telefonun Özellikleri

Xiaomi Mi 11 Ultra için artık gün sayıyoruz. Sadece 2 gün sonra tanıtılacak telefonun bazı teknik özellikleri şimdiden kesinleşti.

29 Mart tarihinde bir planınız varsa bunu iptal etmenizi ve bilgisayar karşısına geçip Xiaomi’nin gövde gösterisi yapacağı etkinliği izlemenizi öneririz. Xiaomi’nin sadece 2 gün sonra gerçekleştireceği etkinlikte gözler en fazla Xiaomi Mi 11 Ultra modelinde olacak. Serinin önceki modeliyle kıyaslandığında ekran, tasarım ve kamera başta olmak üzere pek çok detayda epey gelişim gösterecek telefon bugün itibariyle Geekbench kriter testinde karşımıza çıktı.

Xiaomi Mi 11 Ultra Özellikleri Netleşiyor

İlk olarak telefonun işlemci biriminden söz edelim. Kriter testine göre yonga seti tarafında tabii ki Snapdragon 888’i görüyoruz. Yine buradaki bilgiler telefonda 12GB RAM‘in yer alacağını görüyoruz ki; muhtemelen bir de 8GB RAM’e sahip bir versiyon daha olacak. Şimdi Mi 11 Ultra’nın rakiplerine fark atacağı özelliğini konuşmaya başlayalım. Tahmin ettiğiniz gibi kamera paketinden söz ediyorum.

6.8 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğünde 120Hz tarama hızına sahip OLED ekranın eşlik edeceği telefonun devasa kamera modülünde 3 kamera göze çarpıyor. Ana kamerada Samsung üretimi 1 / 1.12 inç boyutunda 50MP ISOCELL GN2 sensör kullanılacak. Sensör boyutu göz önüne alındığında Mi 11 Ultra’nın rakiplerine fark atacağı ortada.

Ana kameraya 48 megapiksel ultra geniş kamera eşlik edecek. Burada övgü alan bir diğer kamera ise 48 megapiksellik periskopik telefoto sensör olacak. Bu kamera 120 kata kadar etkili yakınlaştırma gerçekleştirebilecek.

Mi 11 Ultra’yı sıra dışı kılan bir diğer önemli detay ise arka bölümdeki ikinci ekran. Buradaki mini ekran bildirimleri, saati, takvimi ve hava durumunu görüntülemesinin yanında bir vizör olarak da kullanılabilecek. Anlayacağınız Mi 11 Ultra’nın güçlü kamera paketi selfie çekimlerde büyük avantaj sağlayacak.

Mi 11 Ultra tüm bunlara ek olarak ışık hızında şarj olacak desek abartmış olmayız. Telefonda 120 watt hızlı şarj desteği olacak ki; bu güçteki bir adaptörle 5.000 mAh büyüklüğündeki bir  pilin %100 dolum seviyesine ulaşması en fazla 20 dakika sürecek. Buna ek batarya 67 watt kablosuz hızlı şarj desteğiyle geliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu