Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Karşınızda Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro!


Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modelleri Xiaomi 12 ve 12 Pro basın görselleri ile karşımıza çıktı. İşte canavarların en net hali.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 28 Aralık 2021 tarihinde merakla beklenen amiral gemisi modellerini tanıtacak. Geçen yılın sonunda sadece Xiaomi Mi 11‘i tanıtan firma bu sefer iki model birden tanıtacak. Xiaomi 12 ve 12 Pro ile karşımıza çıkacak olan teknoloji üreticisi, bugün sızıntılara engel olamadı. Yeni canavarlarının basın görselleri sızdırıldı. Tasarım hakkında büyük ipuçları veren bu görsele göre yeni canavarda nokta çentikli bir tasarım kullanılacak.

Xiaomi 12 ailesi ortaya çıktı

Basın görsellerine göre bu seride düz bir ekran kullanılacak. Şelale ekran tasarımından vazgeçen Xiaomi’nin ekran konusunda Samsung E5 AMOLED kullanması bekleniyor. 120 Hz tazelemeli ekrana sahip olacak olan bu modellerde 2K çözünürlük kullanılacak. Basın görselleri şimdilik telefonun ön bölümünü bizlere gösteriyor. Asıl yenilik ise arka bölümde olacak.

Kamera tarafında büyük yenilikler sunacak olan firmanın Leica ile anlaşacağı söyleniyor. Eğer bu doğru çıkarsa telefonda 50 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameranın kesinlikle kullanılacağını söyleyebiliriz. Megapiksel demişken, her şeyin megapiksel olmadığını lens kalitesi ve diyaframın daha önemli olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

Xiaomi 12

Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden beslenecek olan bu iki canavar RAM konusunda da iddialı olacak. Her iki modelinde 8 GB RAM ve 12 GB RAM opsiyonlarına sahip olması bekleniyor. Kutusundan Android 12 tabanlı MIUI 13 ile çıkacak olan canavarlar, yazılımsal olarak da RAM yükseltme imkanını kullanıcılara sunacak.

Xiaomi‘nin bu yıl fiyat açısından nasıl bir politika izleyeceği bilinmiyor. Çip krizinin üzerine eklenen enerji krizi sonrası fiyatlarda tatlı bir artış görebiliriz. Pro model bu artış sonrası 900 dolar bandından satışa sunulabilir. Ana model ise muhtemelen 600 – 650 dolar bandında olacaktır. Türkiye pazarına 2022’nin ortalarına doğru geleceğini düşündüğümüz bu canavarlar bakalım DxOMark’ın yeni lideri olabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu