Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P40 Pro Aldık Diyelim! Kaç Yıl İdare Edecek

Geçen yıl piyasaya sürülen Huawei P40 Pro’yu tercih edenler cihazı kaç yıl kullanabilecek ve bu süre içerisinde nelerle karşılaşacak…

Bugünlerde akıllı telefon olmadan hiçbir şey yapamayacağımızı kabul edelim. Dolayısıyla çoğu kullanıcı için bir akıllı telefon temelde iki ila üç yıl boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi gerekiyor. Ancak böyle bir ifadeyi belirli faktörleri dikkate alarak verebiliriz. Pazarın çok hızlı değiştiğinin farkındayız. Yani belki de akıllı telefonlarımızı daha sık değiştirmeliyiz. Amiral gemisi ürünler hakkında konuştuğumuzda her şey daha da karmaşık hale geliyor. İlk bakışta Huawei P40 Pro gibi amiral gemisi akıllı telefonların kullanım süresi daha uzun gözüküyor. Ama doğru mu? Hadi biraz detaya inelim.

P40 Pro’yu haberimizin kahramanı olarak karar verdik . Geçen yıl tanıtıldı. Bu telefon, o zamanlar nadir görülen 5G‘yi de destekleyen şık bir üst düzey akıllı telefon olarak kabul ediliyordu gerçi şu anda da öyle. Bir anlamda önümüzdeki üç yıl içinde telefonunuzu değiştirmenize gerek yok. Ancak böyle bir açıklama yaparken birkaç özelliği göz önüne getirmeliyiz.

İlk olarak Kirin 990 işlemciyle geliyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde harika bir performans sunabilecek bir işlemci. Hatta telefonun fiziksel olarak zarar görmemesi durumunda bu telefonun en az 3 – 4 yıl sorunsuz bir şekilde kullanılabileceğini bile söyleyebiliriz.

İkincisi, bir akıllı telefon satın alırken, depolanmasına çok dikkat ediyoruz. Ve zaman geçtikçe, çeşitli uygulamaların kapladığı alan gittikçe büyüyor. P40 Pro, maksimum 512GB depolama alanı sunuyor. Dolayısıyla, gelecekteki mobil uygulamalar iki kat daha fazla yer kaplasa bile, yine de kullanılacak daha fazla alanınız olacak.

Son olarak, birçok kullanıcı pil ömrü konusunda endişeleniyor. Aslında birçok amiral gemisi telefonun kullanım ömrünü engelleyen en büyük sorundur. P40 Pro bu sorunu önleyemedi. Dolayısıyla, akıllı telefonunuzu gerçekten değiştirmek istemiyorsanız, pili yaklaşık üç ila dört yıl içinde değiştirmeniz gerekecek. Diğer taraftan ise aklımıza şu soruda gelmiyor değil. Şimdiye kadar aldığımız hangi telefonu sıkılmadan 2 yıl veya daha uzun süre kullanabildik?

Bu yüzden P40 Pro‘nun 3-5 yıl kullanıcılarını üzmeyeceğini düşünüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu