Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Ankete Göre Android Kullanıcıları iPhone 13 İle Hiç İlgilenmiyor

iPhone 13’ün çıkmasına günler kalmışken, bir ankete göre %82 oranla Android kullanıcıları iPhone 13 ile hiç ilgilenmiyor.

Teknoloji devi Apple’ın yeni telefonunun lansmanına çok az kaldı ve doğal olarak önceki cihazlarının satışı hızlı şekilde düşüyor. Kullanıcılar doğal 0larak yeni ürünlere daha çok ilgi gösteriyor. Ama bu kural bu sene için geçerli değil. Yapılan son anketlere göre, Android kullanıcıları iPhone 13 ile ilgilenmiyor.

Bu durum, iPhone 13’ün potansiyel alıcılardan gerçekten çok fazla ilgi görmediği sonucuna götürüyor. Bazıları bu yeni telefonu, iPhone 12’nin çok küçük şekilde geliştirilmiş hali olarak görüyor. Ayrıca bunun için fazla ödeme yapmak da telefona olan ilgiyi düşürüyor. iPhone 13’e gösterilen düşük ilgi, yakın zamanda yapılan bir anketin sonuçlarıyla da destekleniyor.

Ancak, anket Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Android kullanıcıları arasında yapıldı. Ankete toplam 5.000 katılımcı katıldı. Bunlardan yalnızca %18’i bir iPhone 13 satın almayı düşüneceklerini söyledi. %82’si ise iOS’a geçmenin kendi çıkarlarına olmadığını belirtiyor.

Android Kullanıcıları, Android’den iOS’a Geçmenin Ve Onu Terk Etmenin Ana Nedenlerini Belirtiyor:

Çoğu kişi iOS’a geçmenin faydalı özelliklerinden bahsetmiyor. %51 oranla katılımcılar, sadece uzun yazılım desteği sebebiyle iOS’a geçeceklerini söyledi. Kalan %23’lük kesim ise Apple’ın Android’den farklı olan ekosistemine olan merağı ile cevap verdi.

iPhone 13’e Olan İlgi İse Şu Şekilde

Katılımcıların yaklaşık %17’si iOS’taki sınırlamalardan memnun değil ve %12 si üçüncü taraf uygulama mağazası açısından bir alternatifin olmaması sebebiyle iPhone 13’e geçemeyeceklerini söyledi. %31’lük kısım ise parmak okuyucu olmadığı için almayı düşünmediklerini söyledi.

Bu ankete dahil eski iPhone sahipleri arasında yapılan bir anketin sonuçlarına göre sadece %44’ü iPhone 13’e geçmeyi planlıyor. Bu durumda ayrıca beş her katılımcılardan biri batıl inançlı olduğu bir anket daha bulunuyor. 13 sayısı talihsizlik ile ilişkili olduğu için bu yeni iPhone’u almak istemediklerini belirttiler. Apple ise bu konuda korkusuz. Kötü bir sayının bile başarılı satışlara engel olmayacağından emin gibi gözüküyor. Sadece bu yıl yaklaşık 90 milyon iPhone 13 satmayı bekliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu