Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 ters kablosuz şarj özelliği ile gelmiş

Apple’ın etkinlikte bahsetmediği özellikler şimdi şimdi ortaya çıkıyor. Meğer iPhone 12 ters kablosuz şarj özelliği ile gelmiş.

Apple, bildiğiniz gibi lansman sırasında yeni ürünleri hakkında pek fazla bilgi vermez. Ürünleri satışa sunulduktan sonra gizli kalmış özelliklerin ortaya çıkmasını seven Apple, aynı politikayı iPhone 12 için de uygulamış. Bugün gelen bilgilere göre; MagSafe teknolojisine sahip olan iPhone 12 ters kablosuz şarj özelliğine sahipmiş. Ancak bu özelliğin aktif olarak kullanılması maalesef ki Android’deki gibi rahat olmayacak.

Apple’ın sevdiği bir diğer şey ise aksesuar satmak. FCC üzerinde yer alan bilgilere göre; iPhone 12’de resmi olarak tersine kablosuz şarj özelliği yer alıyor. Ancak bu özelliği aktifleştirmek için muhtemelen ayrıca bir aksesuar satılacak. Bu aksesuar sayesinde diğer iPhone modelleri ve AirPods modelleri şarj edilebilecek.

iPhone 12 ters kablosuz şarj

Android telefonları da şarj edeceğini düşündüğümüz bu özelliğin, bir aksesuar ile sunulacak olması maalesef ki teknoloji dünyası için oldukça utanç verici. Android telefonlarda yıllardır yer alan bu özelliğin iPhone’a gelmiş olması sevindirici olsa da, bu özelliği aksesuar ile sunma fikri pek mantıklı görünmüyor.

Apple, belki de yazılım güncellemesi ile bu özelliği aktif hale getirecek. Şimdilik Apple cephesinden gelecek haberleri beklemek mantıklı olacak. Umarız Cupertinolu teknoloji devi bu özelliği kullandırmak için aksesuar satmak yerine yazılım güncellemesi ile özelliği devreye alır. Bekleyip göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu