Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Google’ın dünyayı değiştiren satın alımı: Android işletim sistemi

2005 yılında herkes Google’ı reklam destekli bir arama şirketi olarak tanıyordu. Ancak, 13 yıl önce 11 Temmuz’da şirket sessizce ve ucuza bugüne kadar ki en iyi kazanım olduğunu düşündüğümüz şeyi yaptı. Başlangıç ​​şirketi olan Android’i 50 milyon dolar karşılığında satın aldı. Gelinen noktada Android işletim sistemi dünyanın en çok kullanılan yazılımı durumunda

Google’nin En Büyük Satın Alımı..

Tabii ki, hepimiz anlaşmanın büyük bir başarı olduğunu biliyoruz. Yeni Android ekibi üyelerinin becerilerini kullanarak, Google önümüzdeki üç yıl boyunca mobil cihazlar için bir işletim sistemi geliştirdi.  Daha sonra işletim sistemi ilk kez 2008 yılında T-Mobile G1 telefonunda (  dünyanın diğer yerlerinde HTC Dream olarak adlandırılan) kullanıma sunuldu .

Android işletim sistemi
Android işletim sistemi

Bugün Android, dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olan büyük bir marka. Araştırma şirketi Gartner’ın en son raporuna göre, 2018’in ilk çeyreğinde dünya çapında satılan tüm yeni akıllı telefonların yaklaşık yüzde 86‘sında Android işletim sistemi kullanılıyor. Android ayrıca Microsoft’un Windows Phone ( Windows Mobile), Nokia’nın Symbian’ı ve BlackBerry’nin BlackBerry OS gibi önemli rakipleri deyim yerindeyse tarihe gömdü.

Mayıs 2017’de Google, aylık iki milyardan fazla aylık aktif Android kullanıcısı olduğunu ve bu sayının her geçen gün büyüdüğünü açıkladı. Akıllı telefonların yanı sıra Android, akıllı saatlerde, tabletlerde, akıllı TV’lerde, otomobillerde ve daha pek çok yerde kullanılıyor.

Belki daha da önemlisi, Android’in lansmanı Google’ın dünyanın en büyük ve en etkili şirketlerinden biri olmasına yardımcı oldu.

Son olarak; Android işletim sistemi Andy Rubin liderliğinde mühendis ekibi tarafından ilk olarak dijital kameralar için geliştirilen bir işletim sistemiydi. Ancak yıllar içerisinde olgunlaşan işletim sistemi sonrası mobil dünyasına yön veren ve birçok dünya devinin akıllı telefonlarında kullanmak istediği bir platforma dönüştü. Bu üreticilerin başında Samsung geliyor.

Neden Samsung ismini öne çıkardık derseniz? Andy Rubin ve ekibi Android’in gelişimi için kaynak ararken ilk olarak Samsung’un kapısını çalmak için Güney Kore’nin yolunu tutuyor. Gelin görün ki bu proje Korelilerin ilgisini çekmiyor.

Samsung’un ilgisini çekmeyen Android projesi için Google’ın eş kurucusu Larry Page’in dikkatini çekmiş olacak ki, Andy Rubin  ve ekibiyle görüşmeyi kabul ediyor. 50 milyon dolar yatırımla birlikte Google bünyesine geçen Android, bugün arama motoru devine milyarlarca dolar para kazandırıyor. Ve Google muhtemelen o gün tarihin en kârlı satın alımlarından birini gerçekleştirdiğinin farkında değildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu