Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Büyük iddia! Xiaomi kullanıcı verilerini izinsiz topladı mı?

Xiaomi’nin kullanıcı verilerini izinsiz olarak topladığı iddia ediliyor. Peki, Xiaomi gerçekten böyle bir şey yaptı mı? İşte detaylar.

Facebook‘un veri skandalı sonrası Avrupa Birliği düğmeye basmış ve firmaların topladığı verileri sınırlandırmıştı. Veri konusunda şeffaf olması gereken firmaların çoğu bu süreçte ağır cezalara çarptırılmıştı. Bugün ise Forbes, Çinli teknoloji devi Xiaomi için ortaya ilginç bir veri ihlali iddiası attı. Forbes; Xiaomi’nin Mi Browser’ları üzerinden kullanıcı verilerini gizli modda izinsiz olarak topladığını iddia etti.

Xiaomi kullanıcı verilerini izinsiz topladı mı?

Bu iddianın ardından Xiaomi’den anında açıklama geldi. Çinli teknoloji devi kullanıcı verilerini toplamadığını söyleyerek uygulamalarının kaynak kodlarını da paylaştı. Bu sayede temize çıkan Xiaomi’nin veri ihlali yapmadığı da kanıtlanmış oldu. Çinli dev ayrıca bugün Mi Browser, Mi Browser Pro ve Mint Browser için güncellemeler yayınladı.

OTA ve Android‘in uygulama mağazası Play Store‘dan sunulan güncellemeler ile bu üç tarayıcı da artık kullanıcıların gizli moddayken veri toplamayı açma ve kapatma özelliği açıkça sunuluyor. Google bile gizli moddayken kullanıcı verilerini Chrome üzerinden topluyor. Xiaomi’nin bu hamleyi yapması firmaya olan güvenin tazelenmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Xiaomi

Xiaomi’nin Forbes‘ın bu asılsız iddialarına karşı bir dava açıp açmayacağı ise henüz bilinmiyor. Firmanın itibarını zedelemek için böyle bir iddianın Avrupa Birliği tarafından değil de Forbes tarafından yapılması olası bir davanın habercisi olabilir. Bakalım Xiaomi’den bu konu hakkında nasıl bir hamle gelecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu