Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Snapdragon 898 için Sevindiren Haber

Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 898 için sevindirici haberler geldi. Bu yonga hız ve verimlilik canavarı olacak.

Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi işlemcisi olan Snapdragon 898 ile yıl sonuna doğru karşımıza çıkmasını bekliyoruz. SM8450 kod adına sahip olacak olan bu yonga seti hakkında bugün sevindiren haberler ortaya çıktı. Sızıntıları ile ünlü olan DCS’ye göre SM8450 yonga seti Samsung’un 4nm üretim sürecini kullanacak. Hız ve verimlilik konusunda 5nm’ye göre daha iyi olacak olan bu yonga seti, 2022 yılı amiral gemilerini uçuracak.

Snapdragon 898 performansı ile büyüleyecek! Ancak telefonlar ısınabilir

Sızıntılar ayrıca, bu işlemin performansı yaklaşık yüzde 20 oranında artıracağını belirtiyor. SD 898, 3.09 GHz yüksek frekansa sahip olacak ve bu sayede performans iyileştirmeleri ile gelecek. Ancak, yüksek frekans kaçınılmaz olarak yüksek güç tüketimi getirebilir.

Samsung 4nm yongası SD 898 yonga setine, Samsung’un 5nm Snapdragon 888’ine göre bazı iyileştirmeler sunacak. Birçok üretici Snapdragon 888’in güç tüketimi ile mücadele ediyor. Şimdi büyük soru, büyük üreticilerin güç tüketimini bastırıp bastıramayacağı. yeni çipin. Güç tüketimi ile ilgili olarak @DCS, işlemcinin “her zamanki gibi sıcak olacağını ama neyse ki kışın satışa sunulacağını” söylüyor. Yani anlayacağınız işlemci sıcak yaz günlerinde cayır cayır yanabilir. Tabii bunun önüne telefon üreticileri kendilerinin geliştireceği soğutma sistemleri ile geçebilir.

Snapdragon 898

Önceki haberlere göre Qualcomm Snapdragon 898’in CPU’su üç kümeli bir mimari kullanacak. Bu canavar çok büyük bir Cortex-X2 çekirdeği, büyük bir Cortex-A710 çekirdeği ve küçük bir Cortex-A510 çekirdeği içerecek. Tüm bu yeni tasarımlar, ARM v9 Pure 64-bit sistemi altında çalışacak. Cortex-X2‘nin performansının, X1’den yaklaşık yüzde 16 daha yüksek olduğunu belirtelim.

Yonga seti, bu yıl Aralık ayında Qualcomm Zirvesi’nde resmi olarak duyurulacak. Bu nedenle, bu çipi kullanacak en erken akıllı telefon muhtemelen bu yılın Aralık ayında veya gelecek yılın Ocak ayında gelecek. Xiaomi Mi 11’in çipin piyasaya sürülmesinden birkaç gün sonra Snapdragon 888 ile Aralık ayında geldiğini hatırlatalım. Bu yüzden Mi 12’nin yine Aralık ayında SD 898 ile gelme ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu