Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

5 yaşındaki Huawei Mate 8 güncelleme alacak!


Huawei Mate 8 güncelleme alarak neredeyse 5 yaşında olmasına rağmen diğer Android cihazlara adeta taş çatlatacak!

Çinli telekom devi, 2015’in ikinci yarısında amiral gemisi akıllı telefonu olarak HUAWEI Mate 8i piyasaya sürmüştü. Telefonun ilk çıkışından bu yana neredeyse 5 yıl geçti. Detay vermek gerekirse, iPhone 6s/6s Plus, Galaxy S6/S6 Edge ve Galaxy Note 5‘in daha henüz söylenti olduğu zamanlarda piyasaya çıktı. Ancak bu uzun yıllardan sonra bile cihaz, Android dünyasında hiç görülmemiş bir şekilde yeni bir sistem güncellemesi alıyor.

2015 yılında piyasaya sürülen akıllı telefonlardan Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, düzenli yazılım güncellemeleri alan tek cihazlar. Hatta bu iki cihaz, bu sonbaharda piyasaya sürülecek olan iOS 14 için bile uygun.

Şaşırtıcı bir şekilde Huawei, Çin’de 8.0.0.850 (C00) yapı numaralı Mate 8‘e yeni bir sistem güncellemesi sunuyor. Yaklaşık beş yaşındaki bir Android akıllı telefon neredeyse ilk defa resmi bir yazılım güncellemesi alacak.

Bu telefon şu anda Android Oreo tabanlı EMUI 8.0 çalıştırıyor. Bilmeyenler için bu cihaz Android 6.0 Marshmallow tabanlı EMUI 4.0 ile piyasaya sürülen ilk Huawei cihazıydı. Firmanın söz verdiği gibi iki büyük Android ve EMUI güncellemesi aldı.

Yazılım desteğinin sona ermesinin ardından piyasaya sürülen Huawei Mate 8 için yeni güncelleme Temmuz 2020 güvenlik yamasını içeriyor. En önemli güncelleme özelliği ise, pilin eskimesini azaltan “Akıllı Şarj” özelliğini ekleyecek ve pilin dolu olduğunda sürekli olarak şarj edilmesini önleyici sistemi kuracak.

Bununla birlikte, OTA güncellemesi 222MB boyutunda ve şu anda NXT-AL10 model numaralı telefonun Çin versiyonu ile sınırlı. Global varyantların önümüzdeki günlerde almasını bekliyoruz.

Benzer bir güncellemenin Huawei Mate 9 / Mate 9 Pro (2016), Huawei P9 / P9 Plus (2016) ve Huawei P10 / P10 Plus (2017) için de sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu