Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

22.000 TL’lik Galaxy Z Fold 3 için Kötü Haber


Samsung’un Türkiye’de 22.000 TL’ye satışa sunduğu Galaxy Z Fold 3 için kötü haber geldi. ROM atmak isteyenler çok üzülecek.

XDA Developers üyeleri, Samsung’un yeni Galaxy Z Fold 3 telefonlarında hoş olmayan bir ayrıntı keşfettiklerini açıkladı. Aktarılan bilgilere göre Z Fold 3’ün bootloader kilidini açtığınızda telefonun kameraları tamamen devre dışı kalıyor. Yani bir başka değişle bu telefonu yazılım ile modifiye etmek isteyenler kameralarda feragat etmesi gerekiyor.

Galaxy Z Fold 3’ün güvenliği için Samsung’dan ilginç hamle

Samsung bildiğiniz gibi cihazlarında, cihazın garantisini geçersiz kılacak olan Knox güvenlik sistemini kullanıyor. Ayrıca bootloader kilidi açıksa Samsung Pay ödeme hizmetini devre dışı kalıyor. Güvenlik için oldukça mantıklı görünen bu hareket Android’in doğasına ters düşmesinden dolayı çok eleştirilmişti.

Ancak Samsung bu kısıtlamaları yeni katlanabilir telefonunda üst seviyelere çıkarıyor. Cihazın bootloader kilidini kaldırdıktan sonra standart kamera uygulaması çalışmıyor. Kamera uygulamasını açtığınızda sadece boş bir siyah ekran ile karşılaşıyorsunuz.

Çalışmayan kameralar ayrıca, kullanıcının artık yüz tanıma teknolojisini kullanarak cihazın kilidini açamayacağı anlamına geliyor. Ayrıca, çekim için üçüncü taraf uygulamalar da dahil olmak üzere telefon kameralarından herhangi birini kullanan diğer uygulamalar ve işlevler çalışmayı durduruyor.

Galaxy Z Fold 3

Samsung’un Android’i daha güvenli hale getirmek için aldığı bu önlem oldukça mantıklı. 22.000 TL’ye satılacak olan telefonda güvenlik açığının yaşanmasını istemeyen Güney Koreli teknoloji devi böyle bir aksiyon almış. Ancak XDA geliştiricileri muhtemelen bunu aşmanın bir yolunu bulur ve TWRP ile modül yükleyerek kameraları tekrardan aktif etmeyi sağlar.

Android’de güvenlik istiyorsanız, bootloader, root ve ROM gibi işlemleri yapmamanız gerekiyor. İnternette dolaşan ve kimin yazdığı belli olmayan ROM’ları yüklediğinizde cihazınızın tehlike altına girme riski çok ama çok yüksek. Bu yüzden standart yazılım ile yolunuza devam etmenizde fayda var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu