GenelGündem

THY Yolcuları Şokta! Tüm İstanbul Seferleri İptal Edildi

THY resmi açıklama ile İstanbul çıkışlı 19.00 - 22.00 arasına planlanan tüm seferlerin iptal edildiği açıkladı.


Türkiye’nin ve hatta dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları, talihsiz bir kazaya kurban gitti. Bilgi işlem sistemlerinde sorun yaşayan şirket, biletlere ve rezervasyonlara erişmekte sorun yaşandığını duyurdu. Ne yazık ki yaşanan teknik sorun hızlı çözülemedi ve THY İstanbul çıkışlı 19.00 – 22.00 arası seferlerin iptal edildiğini açıkladı. İşte ayrıntılar…

THY, İstanbul Çıkışlı Seferlerini Geçici Olarak İptal Etti

Konuyla ilgili ilk açıklama, Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’den geldi. Resmi Twitter hesabında bir paylaşım yapan Üstün, “Network altyapısı kaynaklı sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamaların giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Yaşanan durum hakkında güncel bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullanarak altyapı sorunu duyurdu.

Kısa bir süre sonra ise yapılan resmi açıklama ile İstanbul çıkışlı 19.00 – 22.00 arasına planlanan tüm Türk Hava Yolları seferlerinin iptal edildiği açıklandı. Bu durum en az binlerce insan için mağduriyeti anlamına gelirken, yolcular sosyal medya mecralarından tepkilerini dile getirmeye başladı.

İptal olan seferlerin ne zaman gerçekleştirileceği ise şu an için gizemini koruyor. Yine de THY’nin yolcuların barınma ve beslenme gibi ihtiyaçlarını gidereceğini unutmamak gerekiyor. Elbette ki ne bu ne de başka bir telafi yolcuların kaybettiği zamanı geri getirmeye yetmiyor.

Asıl merak edilen konu ise THY’nin bilgi işlem sistemlerine ne olduğu. Bildiğiniz üzere ülkemizde faaliyet gösteren şirketler sık sık siber saldırı kurbanı oluyor. Her ne kadar ortada bu şekilde düşünmemiz için somut bir neden olmasa da yaşanan olaylar “acaba mı?” diye düşündürüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu