GoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Türkiye ilginç bir karar aldı! Artık reklam gösterilmeyecek!

Google Türkiye ile Rekabet Kurumu arasındaki reklam sorunu bugün ilginç bir şekilde çözüldü. Google artık Türkiye’de reklam göstermeyecek.

Google Türkiye ile Rekabet Kurumu arasında 2020 yılında bir tartışma başlamıştı. Rekabet Kurumu Google’ın Alışveriş Karşılaştırma Servisleri‘nde (AKS) eşit davranmasını istemişti. Rekabet Kurumu ile anlaşmaya varamayan Google’dan bugün ilginç bir açıklama geldi. Google, 10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren artık Türkiye’de reklam göstermeyecek. Peki, bu reklamlar neyi kapsayacak?

Google’ın açıklamasına göre; 10 Ağustos’tan sonra Google arama sonuçlarında alışveriş sitelerinin reklamları yer almayacak. Örneğin; Google’a Samsung Galaxy S20 yazdığınızda fiyatların olduğu arama sonucu gösterilmeyecek. Kullanıcı farklı sitelerden fiyat karşılaştırması yaparak en uygun fiyatı seçmek zorunda kalacak.

Ancak Google ile Rekabet Kurumu arasındaki gerginliğin tatlıya bağlanacağı söyleniyor. Her iki taraf da ilerleyen aylarda uzlaşıp, tekrardan alışveriş sitelerinin reklamları arama sonuçlarında gösterilebilir.

Google Türkiye

Türkiye ile özellikle Amerika merkezli teknoloji firmaları arasındaki gerginlikler maalesef ki artmaya başladı. TBMM’de onaylanan Sosyal Medya Yasası sonrası sosyal medya devlerinin ise nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Aktarılan son bilgilere göre; Facebook, Türkiye’de temsilci bulundurmayı kabul etmiş. Ancak Twitter buna karşı çıkıyor. Eğer Twitter bu yasaya uymaz ise önce bant genişliği azaltılacak daha sonra idari yaptırımlar yapılacak.

Teknoloji devleri ya yasalara uyum sağlamaya çalışacak ya da maalesef ki erişim engelleri ve yaptırımlar ile karşılaşacak. Bakalım önümüzdeki süreçte daha neler yaşanacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu