Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerWhatsApp

WhatsApp pil sorunu birçok telefonun yeni baş belası oldu

WhatsApp pil tüketimi sorunu giderayak daha fazla akıllı telefonu etkilemeye başladı. OnePlus başta olmak üzere pek çok farklı telefon kullanıcısı WhatsApp’ın arka planda aşırı pil tüketiminden şikayetçi.

Kullanmakta olduğunuz Android akıllı telefonun pili son dönemde hızla tükeniyorsa buna WhatsApp uygulaması neden olabilir. OnePlus marka telefon sahiplerinin yanı sıra  çok sayıda Samsung Galaxy S9, Galaxy S10e, Xiaomi Redmi Note 5 Pro, Pixel 3 ve Pixel 4 kullanıcısı Reddit platformunda WhastApp’ın son sürümünün aşırı pil tüketimine neden olduğu yönünde görüş bildiriyor.

Uygulamanın aşırı pil tüketimine neden olduğuna dair WhatsApp’ın Google Play Store sayfasında da her geçen dakika şikayet yorumları artış göstermekte.

Örneğin bir OnePlus 6 kullanıcısı son güncelleme sonrası pil tüketimine göz attığında WhastApp’ın bir buçuk saat boyunca çalıştığını fark ediyor. Oysa kullanıcı uygulamayı sadece birkaç dakika kullandığını belirtiyor.

Bir Redmi Note 5 Pro kullanıcı ise WhastApp’ın arka planda sürekli çalışıyor olmasından dolayı pilin %74’ten %19’a hızla düştüğünü fark ediyor. Yine uygulamayı sadece birkaç dakika kullandığını belirten kullanıcının ifadelerine göre bu aşırı pil tüketimin %30’u WhatsApp’tan kaynaklı.

WhastApp pil sorunu nasıl giderilir?

WhatsApp’ın 2.19.325 versiyonunu kullanıyorsanız aşırı pil tüketimiyle karşılaşmanız olası görünüyor. Pek çok kullanıcı WhastApp verilerini yedekleyip uygulamanın bu versiyonları telefonlarından kaldırıyor. Bunun yerine 2.19.291 ya da daha eski bir WhatsApp APK dosyası yüklendiğinde pil sorunu aşılmış görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu