Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXbox

Xbox Series X Kanlı Canlı Karşımızda! İşte Dördüncü Nesil Oyun Konsolu!!!

Xbox’ın en güçlü oyun konsolu olacak olan Xbox Series X, bu kez gerçek görselleri ile herkesi heyecanlandırdı… İşte Playstation 5 katili yeni Xbox!

Bir kaç hafta önce tanıtılan ve Playstation 5’e rakip olarak hazırlanan Xbox Series X, ilk defa kanlı canlı karşımıza çıktı. @Doug_DragoX isimli Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan görüntüler, başka bir Twitter kullanıcısının, cihazı seri numarası ile doğrulamasıyla birlikte herkesi heyecanlandırdı. Lafı fazla uzatmadan ilk önce paylaşılan görselleri, ardından cihazın özelliklerini sizlerle paylaşalım.

İşte Xbox Series X’in Gerçek fotoğrafları 

Xbox Series X
Xbox Series X

Fotoğraflara baktığımız zaman, daha önce yayınlanan Xbox Series X’in Render görüntülerine oldukça benzeyen bir Oyun Konsolu görüyoruz. Ön tarafta CD’leri, DVD’leri ve Blu-Ray’ları kullanabilmek için yerleştirilmiş bir disk sürücüsü bulunurken, sol altta bir düğme ve USB Type-A bağlantı noktasını görüyoruz. Aynı zaman da meşhur Xbox logosunununda sol üst köşeden el salladığını söyleyebiliriz.

Xbox Series X
Xbox Series X

Arka tarafa gelidiğimiz zaman ise, yeni Xbox’da fazla bir bağlantı portunun olmadığını rahatlıkla belirtebiliriz. Arka tarafta bir elektrik fişi, bir Ethernet nağlantı noktası, bir HDMI girişi, iki USB-A portu ve bir adet S / PDIF bağlantı noktası bulunuyor. Bunların yanında cihazı teşhis etmek için karekodun yanına konumlandırılmış diktörgen bir giriş de gözümüze çarpıyor.

Burada dikkat etmemiz gereken en büyük husus ise, paylaşılan bu görsellerin bir prototip olduğu gerçeğidir. Cihazın arka profilinden alınan fotoğrafa baktığımız zaman, “PROTOTYPE – NOT FOR SALE” ibaresi ile karşılaşıyoruz. Bu da demek oluyor ki, yeni Xbox çıkana kadar ufak çaplı tasarım değişikliklerine uğrayabilir. Ancak tasarımın gerek Render, gerek Prototipine baktığımız zaman çok büyük bir değişikliğin olmayacağını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.

Xbox Series X
Xbox Series X

Peki Xbox Series X’in özellikleri neler? Playstation 5 katili olabilecek mi?

Elbette tasarımdan öte bir çok insan, bu konsolun bize neler vaad ettiğine bakacaktır. İşte Xbox Series X bize şu özellikleri ile birlikte selam veriyor…

  • AMD’nin özel olarak tasarladığı işlemci (Zen 2 ve Navi mimarisinden yararlanarak)
  • Xbox One X’ten iki kat daha güçlü
  • 120Hz kare hızında oyun çalıştırabilme
  • Potansiyel 8K çözünürlük sunma
  • Işın izleme teknolojisi
  • SSD depolama sistemi
  • Xbox one aksesuarlarıyla uyumlu
  • Fiziksel disk sürücüsü

Gibi oldukça üst düzey özellikleri bulunan Series X, bu kez Playstation’u oldukça zorlayacağa benziyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu