Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12X İşlemci Tercihi ile Şaşırtacak

Xiaomi’nin uygun fiyatlı üst segment telefonu Xiaomi 12X hakkında bilgiler gelmeye başladı. İşlemci tercihi oldukça ilginç olacak.

Yeni Xiaomi 12 serisinin 6.28 inç büyüklüğünde FHD+ ekrana sahip kompakt Xiaomi 12 modelinin yanı sıra büyütülmüş 2K ekrana sahip Xiaomi 12 Pro‘yu da içereceği uzun süredir biliniyor. Ancak şirket, Xiaomi 12X modelini de önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtabilir.

Xiaomi’nin yeni ürün müdürü Wang Teng Thomas, Weibo sayfasında Xiaomi 12X’in varlığını doğruladı. Şimdi kaynaklar, Xiaomi 12X’in görünüm ve konfigürasyon açısından Xiaomi 12 ile neredeyse aynı olacağını ortaya koydu. Yalnızca Xiaomi 12, amiral gemisi Snapdragon 8 Gen1 yonga setini kullanacak. Ancak Xiaomi 12X ise Snapdragon 870 ile gelecek.

Xiaomi 12X kompakt yapısı ile dikkat çekecek

Xiaomi 12X, Xiaomi 12 ile aynı ekrana sahip olacak gibi görünüyor. Telefonun genişliği 69,9 mm olacak ve bu da tek elle kullanım rahatlığı sağlayacak. Aynı zamanda telefonun ekranının da eski modellerde olduğu gibi yan taraflarında kavisli olması bekleniyor.

Xiaomi 12’nin 1080P çözünürlüğe sahip bir ekranla donatılacağı ortaya çıkmıştı. Muhtemelen 12X’te de 1080P çözünürlüğünde ekran kullanılacak. Pro modelinde ise 2K çözünürlüğünde AMOLED ekran yer alacak. Tüm modellerde 120 Hz tazelemenin kullanılacağı söyleniyor.

Xiaomi başkanı, Xiaomi 12 Pro ekranının şimdiye kadar bir Xiaomi telefonda kullanılan en iyi ekran olduğunu ve tüm akıllı telefon endüstrisi için yeni bir ölçüt olduğunu söyledi . Xiaomi Group China’nın başkanı ve Redmi’nin CEO’su olan Lu Weibing ise Xiaomi 12 Pro ekranında kullanılan teknolojileri kişisel olarak tam olarak anlamadığını söyledi.

Xiaomi 12X

Çinli teknoloji devi 2022 yılında bomba telefonlar ile karşımıza çıkmaya devam edecek gibi görünüyor. Fiyatları da uygun tutabilirlerse Xiaomi’nin önümüzdeki yıl Samsung’dan tahtı alacağını söyleyebiliriz. Bakalım 2022’de neler olacak? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu