Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel Notepad En Ucuz Katlanabilir Telefon Olabilir

Google’ın bu yıl tanıtacağı Google Pixel Notepad katlanabilir telefonu hakkında bilgiler geldi. Fiyat açısından bu telefon çok sevilecek.

İnternet ve teknoloji devi Google’ın bu yıl karşımıza Google Pixel Notepad ile çıkması bekleniyor. İlk başlarda bu katlanabilir telefona Pixel Fold dense de nihai ismi Notepad olacak gibi görünüyor. Bugün ise yeni canavarın Samsung Galaxy Z Fold 3‘ten daha uygun bir fiyata satılacağı ortaya çıktı. Samsung, Huawei ile birlikte katlanabilir telefon segmentinde hiç şüphesiz hakim durumda.

Ancak, giderek daha fazla üretici, mobil cihazları için yeni çıkan katlanabilir ekran teknolojisini benimsiyor. Birkaç Çinli üretici, gelişmekte olan pazarda Güney Koreli teknoloji şirketi ile baştan sona ilk katlanabilir telefonlarını tanıttı.

Şimdi ise söylentiler Google‘ın Google Pixel Notepad olarak adlandırılan ilk katlanabilir cihazını piyasaya sürmeye hazırlandığı yönünde. Bu ayın başlarında, Google, katlanabilir telefonlar için Android 12L beta sürümünü indirime sundu. Bu kendi telefonlarına yapılan büyük bir hazırlık olarak gösteriliyor.

Hatırlamak gerekirse, Kasım ayında bazı raporlar arama motoru devinin Pixel Fold’u geçici olarak iptal ettiğini öne sürdü. Ancak bu telefon bu ertelemeden sonra bu yıl satışa sunulacak gibi görünüyor.

Başka bir deyişle, Google hala ilk katlanabilir cihazı üzerinde çalışıyor. Google’ın Pixel planlarına aşina olan bir kaynak, 9to5Google’a katlanabilir telefon hakkında daha önemli bilgileri doğruladı. Kaynağa göre, Google’ın katlanabilir cihazını piyasaya sürmeyeceğini ima eden söylentilerin aksine, kaynak şirketin üzerinde çalışmayı asla bırakmadığını iddia ediyor. Bunun dışında kaynak, cihazın çalışan markasının “Pixel Notepad” olduğunu ortaya çıkardı.

Google Pixel Notepad

Ayrıca Google, Samsung’un Galaxy Fold’unun ayak izlerini takip etme konusunda kararlı değil. Bunun yerine California merkezli teknoloji devi, Oppo Find N tekniğini taklit etmek istiyor. Başka bir deyişle, Pixel Notepad, Oppo Find N ile çarpıcı bir benzerlik gösterebilir. İlginç bir şekilde, Oppo Find N ilhamını Galaxy Z Fold 3’ten alıyor. Ancak Oppo’nun katlanabilir cihazı daha geniş ekranlara sahip ve en-boy oranı, diğer modellere göre daha dar.

Ayrıca, Google’ın Pixel Notepad için katlanabilir paneller yapmak üzere Samsung Display veya başka bir üretici ile birlikte çalışıp çalışmadığını görmek ilginç olacak. Google Katlanabilir telefonun Oppo Find N ile rekabet etmesi muhtemel. Dolayısıyla, Galaxy Z Fold 3’ten daha uygun fiyatlı olacak. Hatırlamak gerekirse, Galaxy Z Fold 3 Ağustos ayında 1.799 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketi ile piyasaya çıkmıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu