Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei İkinci El Telefon Satışına Başladı

Huawei ikinci el telefon satışına başladı. Akıllı telefon dünyasında zor günler geçiren Huawei kâr etmek için yeni yollar deniyor.

Son iki yıldır mobil dünyasında zor günlerden geçen Huawei ikinci el telefon satışına başladı. Huawei’in Çin’de başlattığı yeni programda P30, P30 Pro, Mate 30 ve Mate 30 Pro başta olmak üzere bir dizi telefon yer almakta.

Huawei’den yapılan açıklamaya göre ikinci el olan bu telefonların tümünde piller değiştiriliyor. HarmonyOS 2.0 sürümüyle çıkış yapan tüm bu telefonlar satış sonrası bir yıl garanti kapsamında tutulacak. Ayrıca yenilenmiş telefonları satın alanlar herhangi bir gerekçe sunmadan iade işlemi de yapabilecek. Öte yanan fiyatların düşük olmadığını belirtelim. Örneğin 6 GB RAM ve 128 GB dahili flash belleğe sahip Huawei P30’un fiyatı 430 dolar.

2019’dan bu yana devam eden Amerikan ambargosu sonrası akıllı telefon pazarında zor günler geçiren Huawei’in pazardan kopmamak adına yeni stratejiler geliştirmesi olağan karşılanabilir. Şirket yine yakın zamanda Çin’de bir değişik programı başlatarak eski telefonların RAM ve depolama birimlerinin artırılmasının önünü açtı. Bu sayede eski telefonların HarmonyOS 2.0’a geçişinin sorunsuz olması sağlandı.

Huawei ayrıca çok yakında kendi mağazalarında farklı üreticilere ait telefon satışını başlatabilir. Samsung, Appel, Xiaomi, OPPO ve Vivo gibi rakiplerin olmasa da bazı operatör ya da küçük ölçekli üreticilere ait akıllı telefonları Huawei mağazalarında görebiliriz.

Yenilenmiş başka bir ifadeyle ikinci el akıllı telefon satışı şu an için Çin’le sınırlı. İlerleyen süreçte bu program farklı ülkelere de kaydırabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu