AndroidAppleGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiiOSLenovoSamsungTabletTeknoloji

Koronavirüs mobil pazarı çökertti tablet satışlarını patlattı!

Tablet satışları 2020 ilk çeyreğinde yükselme eğilimdeydi. İlk yarı itibariyle de rekorları alt üst etti. Koronavirüs tablet pazarına yaradı.

İçinde bulunduğumuz COVID-19 pandemisi nedeniyle evde vakit geçirdiğimiz zamanlar daha da arttı. Evde kaldığımız süre ve uzaktan eğitim süreci başladığından beri 2020 yılı içinde tablet pazarı müthiş bir büyüme yaşandı. Son birkaç ay içinde satış rakamları en üst seviyeye çıktı.  Tablet satışları 2020 ilk yarısından rekor kırarken Apple ve Samsung en çok satış yapan firmalar oldu.

Özellikle PC ve Notebooklara göre ucuz olması nedeniyle kullanıcıların özellikle tabletleri tercih ettiğine şahit olduk. Kullanımı oldukça kolay olan tabletler güçlü donanımları ve şarj süreleri ile de dikkat çekiyor. 2020 Yılında tablet satışları %26,1 artış gösterdi. Apple en çok satan konumunda ve en büyük rakibi olan Samsung ikinci sırada yer alıyor.

Tablet

Tablet satışlarında Apple büyük farkla lider durumda!

Apple %38’lik bir pazar payına sahip ve en çok satış yapan firma durumunda. Samsung‘un 2019 yılı aynı dönemine göre pazar payını arttırdığını görüyoruz. Buna rağmen %18,7 ile Apple’ın oldukça gerisinde. 2020 Yılı içinde Huawei‘nin %44,5 Lenovo‘nun %52,9 büyüme kaydettiğini görüyoruz. Listenin diğer dikkat çekeni ise Amazon oldu ve %37,1’lik bir büyüme ortaya koyuyor.

Pandemi döneminde uzaktan eğitim, evde çalışma ve eğlence amaçlı kullanımının artması ile birlikte bu satış rakamlarının üçüncü ve dördüncü çeyrekte de artmasını bekliyoruz. Tabletler yeni özellikleri, güçlü donanımları, kamera ve şarj süresi ile birçok kullanıcının dikkatini çekiyor. Fiyat olarak PC ve Notebooklara göre ucuz olması tabletleri popüler hale getiriyor.

Bakalım tablet pazarı 2020 ikinci yarısında nereye gidecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu