Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiZTE

ZTE Ekran Altı Kamera ile Bakın Ne Yapacak? Olmaz Denen Oldu


ZTE Ekran Altı Kamera teknolojisinde ikinci round’a başlıyor. Olmaz denen ne varsa; ZTE bunları gerçekleştiriyor. Yakında kurtuluyoruz…

Akıllı telefon pazarının belli şehir efsaneleri vardır. Bunlardan “konsol seviyesinde grafik”, bir diğeri “ekran altı parmak izi okuma sensörü” “havadan telefon şarjı” ve son olarakta “ekran altı kamera” olarak gösterilebilir. Fark ettiyseniz tüm bunlar artık bir şehir efsanesi değil hayatımızdaki gerçeklerden birisi olmayı başardı. Ekran altı kamera teknolojisi ilk kez OPPO tarafından tanıtıldı ama ZTE ekran altı kamera ile gelen ilk telefonu pazara sunmasını bildi.

ZTE Axon 20 5G adı ile satışa sunulan telefonun bir sonraki nesli ZTE Axon 30 serisi ile ilgili bugün yeni bir bilgi ortaya çıktı. ZTE’nin ekran altı kamera sistemli ikinci nesil sensörde kameranın yüz tanıma da yapabileceği belirtildi. ZTE yaptığı duyuru ile ekran altı 3B yapılandırılmış ışık sistemini kullanarak ekran altı kameradan yüz tanımayı da gerçekleştirebileceklerini belirtti.

ZTE tarafından gelen bilgilere göre bir önceki nesil Axon 20 serisinde kameranın olduğu yerdeki ppi değeri 200 seviyelerindeyken ikinci nesil telefonda buradaki ppi değerinin 400 seviyelerine yükseldiği de belirtiliyor. Ayrıca ekran tarama hızı tarafında ZTE 120 Hz ekran tarama hızı kullanacağını da dile getirdi.

Uzun lafın kısası şu; kısa bir süre içinde yok çentik, yok efendim ekran içinde delikli kamera yapılarından sonsuza kadar kurtulacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu