AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple M1 Ultra Tanıtıldı! Bu Güç Ne Böyle!

Şirketin en güçlü işlemcisi Apple M1 Ultra an itibariyle tanıtıldı. Gelin canavar işlemcinin özelliklerine göz atalım.

Yeni nesil Apple Silikon çipleri, şirketin en yeni M1 Ultra yonga seti ile geldi. Bu işlemcimiz, daha önceki M1, M1 Pro ve M1 Max çiplerinden bile çok daha güçlü özellikleriyle parladı. İşte yeni yonga setinin detayları.

Apple M1 Ultra Fişek Atıyor! İşte Mac’lerin Yeni Kalbi

M1 Ultra öncelikle Apple’ın UltraFusion mimarisi ile öne çıkıyor. Bunu açıklamak gerekirse, iki adet M1 Max birleşerek M1 Ultra’yı oluşturuyor. Böylece M1 Ultra’nın iki işlemciden oluştuğunu görüyoruz ve canavar yonga setinin hızı 2,5 TB/s’a çıkıyor.

5nm teknolojisinde oluşturulan M1 Ultra’nın derinliklerine göz attığımızda karşımızda 20 adet CPU çekirdeği ve 64 adet GPU çekirdeği çıkıyor. Yonga seti, çok yüksek düzeyde olan 128 GB’a kadar RAM destekliyor. 32 adet Neural Engine de göz kırpmayı unutmuyor.

Apple M1 Ultra

Şirket, özelliklerini sunmakla kalmayıp, yonga setinin diğer işlemcilerle olan karşılaştırmasını da yaptı. M1 Ultra’nın 16 çekirdekli bir masaüstü bilgisayara göre %90 oranında daha fazla güç sunduğunu aktarıldı. Hatta M1 Ultra’nın bu performansı, aynı düzeydeki bilgisayarlara göre 100W civarında daha düşük güç ile sunulacak. Böylece yeni yonga setinin oldukça verimli bir mimaride inşa edildiğini anlıyoruz.

Güvenlik için ise Secure Enclave denilen teknolojisi, bu yeni yonga setinde daha da fazla geliştirildi. İşlemci, gücü kadar güvenliğe de önem veriyor. İş dünyasına büyük güç sağlayacak olan M1 Ultra’yı Mac Studio’da göreceğiz. Yeni gelişmeler için sıkı takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu