Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S22 Ultra Kamera Özellikleriyle Yine Gündemde

Galaxy S22 Ultra cephesinde kamera özellikleri yeniden konuşulmaya başlandı. Fakat bu defa ana kamera bilmecesi yanıt buldu.

Galaxy S22 Ultra modelinde kamera özellikleri büyük ölçüde netlik kazandı diyebiliriz. Bazı kaynaklar telefondaki kamera paketinin S21 Ultra ile aynı kalacağı, bazıları ise ana kameranın 200 megapiksel çözünürlüğünde olacağı yönünde görüş bildirdi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Samsung’a yakınlığıyla bilinen Ice Universe adlı güvenilir kaynak devreye girdi ve kameralar hakkında önemli bilgiler aktardı.

Güvenilir kaynak öncelikle S22 Ultra’daki ana kameranın 200 megapiksel olmayacağını belirtti. 108 megapiksel ana kamera kullanımı sürecek. Fakat bu kameranın Galaxy S21 Ultra’deki HM3 görüntü sensörü mü ya da daha gelişmiş bir sensör ile devam edileceği henüz net değil.

Galaxy S22 Ultra kamera

Etkinli yakınlaştırma için çift telefoto kamerada önemli gelişmeler olacak. S22 Ultra’da değişken odak uzaklığına sahip iki telefoto kamera olacak. İlki 3x’te, ikincisi 10x’te başlayacak. Bunlar, Galaxy S21 Ultra ile aynı yakınlaştırma derecekleri, ancak yeni lenslerin daha fazla yakınlaştırma yapabilecekleri belirtiliyor. Telefoto ve periskop kameranın odak uzunluklarıyla ilgili ayrıntılar şu an için bilinmiyor. Bu kameraların ikisinde de OIS desteği olacak. Bu kameralardaki bir diğer önemli yükseltme ise 1,22 µm ile daha büyük piksel boyutu olacak. Ayrıca her iki kamera 12 megapiksel çözünürlüğünde olacak.

Telefondaki dördüncü kamera ultra geniş açılı sensör olarak kalmaya devam edecek. Bir kez daha 12 megapiksel çözünürlüğünde olacak sensöre bu defa OIS desteği kazandırılacak. Böylece Galaxy S22 Ultra’daki tüm arka kameralarda OIS özelliği olacak. Galaxy S22 Ultra’nın ön kamerası ise 40 megapiksel çözünürlüğünde görünüyor. Ekran altı kamera teknolojisi görünüşe bakılırsa bir sonra Galaxy S serisine kalacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu