AMDGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMD Ryzen Zen 4 İşlemciler Dahili Grafik İşlemcisine De Sahip Olacak

2022’de piyasaya sürülecek olan Amd Ryzen Zen 4 işlemciler, dahili grafik işlemcisine de sahip olacak. İşte son gelişmeler.

Son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlara neredeyse Intel’in önüne geçen AMD, geliştirdiği yeni teknolojileri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Fiyat ve performansıyla ilgi odağı olmaya devam eden AMD ve geliştirdiği Ryzen işlemcileri, gelecek olan yeni modeli ile tekrar gündemde.

APU modeller hariç çoğu AMD işlemcisinde dahili grafik birimi bulunmuyor ve sahip olanların çoğu da eski teknolojiye ait. Ancak ortaya çıkan sızıntılara göre, AMD’nin 2022’de gelecek olan yeni nesil işlemcileri ile bu durum değişebilir. Eğer bu sızıntılar doğru ise, bu dahili grafik birimleri, AMD’nin son zamanlarda geliştirdiği RDNA 2 mimarisine sahip olabilir.Sızıntı Chips and Cheese adlı bir teknik bilgi işlem analizi firması tarafından yayınlandı. Rapora göre, birkaç hacker Gigabyte’yi hackleyip, AMD ve Intel’e ait dökümanları çalmış ve bu dökümanlarda da AMD’nin 2022’de piyasaya sürecek olduğu AM5 soketli işlemcilerinin hepsi “hibrit GFX” desteğiyle geleceği görüldü.Yani AM5 soketli işlemciler, entegre grafik işlemcisine de sahip olacak.

Sızıntı Chips and Cheese adlı bir teknik bilgi işlem analizi firması tarafından yayınlandı. Rapora göre, birkaç hacker Gigabyte’yi hackleyip, AMD ve Intel’e ait dökümanları çalmış ve bu dökümanlarda da AMD’nin 2022’de piyasaya sürecek olduğu AM5 soketli işlemcilerinin hepsi “hibrit GFX” desteğiyle gelecek, yani entegre grafik işlemcisine de sahip olacak. Dökümanlarda entegre grafik işlemcilerinin türünü listelenmiyor ancak söylentiler, entegre grafiklerin RDNA 2’ye dayanacağını gösteriyor. AMD gün geçtikçe çipler üzerine daha da yoğunlaşıyor ve gelişiyor. Bu sayede, RDNA 2 mimarisi çok daha iyi performans sunabilir.

AMD Ryzen Zen 4 işlemciler 2022’de piyasaya sürülecek ve yeni bir mimariye ve daha  iyi yerleşik grafiklere sahip olacak. AMD’nin resmi duyurusuna şu an daha çok var, ancak AMD Ryzen Zen 4 işlemcilerinin çıkmasına az kaldı. Yıl sonuna doğru bu konu hakkında daha fazla gelişme çıkacaktır ve bunları size aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu