Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi dört arka kameralı ve ilginç çentikli bir telefon geliştiriyor

Xiaomi dört arka kameralı bir telefon geliştiriyor. Çinli şirketin son patent başvuruları sıra dışı bir çentiğe sahip telefona ait görüntüler de içeriyor.

Xiaomi Mi Mix 3, sürgülü yapısı nedeniyle geçen yılın etkileyici telefonları arasında yer aldı. Ancak görünüşe bakılırsa Xiaomi için sürgülü ya da kızaklı tasarım anlayışı henüz son bulmayacak. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ajansına (CNIPA) yapılan son başvurulardan biri Xiaomi’nin Mi Mix 3 benzeri sürgülü bir telefon geliştirdiğini gösteriyor.

Xiaomi dört arka kameralı telefon üzerinde çalışıyor

Bu telefonu Mi Mix 3’ten ayıran nokta ise arkadaki dörtlü arka kamera. İlk kez bir Xiaomi telefonda dört arka kamera kullanılabilir. Yine kamera yapısı daha önce birçok Motorola telefonda karşımıza çıkan, yakın dönemde Nokia 9 ve önümüzdeki haftalarda tanıtılacak Mate 30 Pro modelinde kullanılan kamera modülünü anımsatıyor.

Buna ek olarak patent başvurusu Mi Mix 3’teki AI asistan butonunun varlığını sürdürdüğünü gösteriyor. Xiaomi’nin söz konusu dört arka kameralı telefonu ne zaman duyuracağı belli değil.

Gelelim patent başvurusundaki asıl ilginç telefona. Daha önce birçok telefonda farklı şekillerde karşımıza çıkan çentiğin ilk kez bu kadar güzel kullanıldığı patent başvurusunda beliren bu Xiaomi telefonda görüyoruz. Üst kısımda sanki hafif bir baskı uygulanmış ve çentik biraz kavis oluşturmuş gibi görünüyor. Buna rağmen oldukça dar olan bu çentik üzerinde iki kamera yer alıyor.

Arkaya baktığımızda alt alta dizili üçlü kamera paketi ve LED flaş göz çarpıyor. Son olarak her iki telefonda da parmak izi tarayıcısının ekrana gömülü halde olduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomi’nin ortaya çıkan telefonları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Alt bölüme yorum bırakmayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu