AppleGüncel Teknoloji HaberleriYapay Zeka

Apple Geride Kaldığı Yapay Zeka İçin Çok Çalışıyor

Yapay zeka konusunda geride kalan Apple, bu alana daha fazla yatırım yaparak eksiğini kapatmaya çalışıyor.

Yapay zeka 2022 yılının sonlarında ,OpenAl firmasının ChatGPT-4’ü piyasaya sürmesinin ardından hız kazandı. Bu alanda yeterince kendini gösteremeyen Apple, Vision Pro ile bir şeyler yapmaya çalışsa da yetmedi. Geçen sene sonunda Apple’ın tanıttığı MLX adındaki genel üretken yapay zeka modeli ile girişimlerini hızlandırdı. Financal Times’ın yeni raporuna göre Apple ‘ın yapay zeka ile ilgili yeni uzmanlar ve yeni kurulan şirketleri satın almakla meşgul.

Apple Yapay Zekayı Yakalamakta Zorlanıyor

Finansal hizmetler şirketi Morgan Stanley, Apple’daki iş ilanlarının neredeyse yarısının yapay zeka ile ilgili pozisyonlar olduğunu ortaya çıkarttı. Şirketin iOS 18 ve daha sonraki işletim sistemlerinde yapay zekayı daha fazla öne çıkartacağını, ‘Ajax’ adında LLM test ettiğini söyledi.

apple yapay zeka

Pixel 8 Pro ve S24 serisinde kullanılan yapay zeka benzeri uygulamaları yeni iOS sürümlerinde iPhone cihazlarına gelebilir. Yapay zeka atılımlarına hız kazandıran firma, bu alandaki yeni ürünlerini ve özelliklerini WWDC 20242’te tanıtması muhtemel görünüyor. Kasım ayında tanıtılacak iPhone 16 serisi bu özelliklere ilk kavuşacak model olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu