Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

iOS 14.5 ile varsayılan müzik uygulaması değişebilecek


Apple, Siri’de yeni iOS 14.5 ile varsayılan müzik uygulamalasını değiştirme seçeneğini kullanıcılarına sunacak. Siri’ye bağırarak Spotify açma dönemi başlıyor!

Apple iOS 14.5 beta sürümü ile kullanıcılarına iPhone’larını maske takılıyken Face ID ile (Apple Watch takmaları şartıyla) açmalarını sağladı. Betanın çıkmasından neredeyse bir hafta geçti ve beta kullanan bazı kullanıcılar güncellemeyle birlikte gelen başka bir değişikliği keşfetti. Yeni iOS 14.5 ile varsayılan müzik uygulaması da Spotify, Deezer gibi uygulamalarla değiştirilebiliyor.

Kullanıcılar Siri’den bir parça çalmasını istediklerinde, Siri şarkıyı hangi uygulamada çalmak istediğinizi sormaya başladı. Ek olarak, Siri‘nin her zaman varsayılan olarak ayarladığınız bir üçüncü taraf uygulamasından şarkı yürütmesini sağlayabilirsiniz. Bu iOS’ta daha önce mümkün değildi ve Apple Music rakiplerinin (Spotify gibi) Apple‘ın kendi hizmetlerini üçüncü taraf hizmetlerine göre önceliklendirmesinden rahatsız olmasının nedenlerinden biriydi.

Bu özellik hala beta aşamasında, bu nedenle Reddit kullanıcıları bu özelliğin ara sıra hatalı olduğunu bildiriyor. Kullanıcılar ayrıca CarPlay’de de hangi uygulamanın kullanılacağını da soracağını bildirdi. Ancak hala Siri’den Spotify’da belirli bir parçayı çalmayı istediğinizde Spotify’dan verilere erişmek için izin istiyor ve sadece istediğiniz parçayı çalıyor, ama “biraz müzik çal” derken Siri varsayılan olarak hala Apple Music‘i kullanıyor.

Özelliğe erişmek için menü seçeneği bulunmuyor, Siri sizden ilk başta belirli bir uygulama seçmenizi istiyor ve istemediği diğer zamanlarda Siri varsayılan olarak Apple Music’i kullanıyor. Hatta bazı kullanıcılar, Apple Music kurulu ve aktif bir hesapla bile, Siri’nin yalnızca bir kez sorduktan sonra Spotify‘ı varsayılan olarak ayarladığını bildirdi. Bu özelliğin betanın ilerleyen versiyonlarında menüye seçenek olarak eklenmesi mümkün.

iOS 14 ile Apple, kullanıcılara varsayılan üçüncü taraf posta ve tarayıcı uygulamalarını seçmelerini sağlamaya başladı. Bu değişiklikler, Apple’ın son birkaç yıldır alevlenen güven kırıcı soruşturmaların bir sonucu gibi görünüyor. Apple, App Store kurallarını ve ücretlerini Apple Uygulamalarını ve hizmetlerini üçüncü tarafların kullanıcı tabanına göre tekeline almak için kullanmakla suçlanmıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu