Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Android Nougat kullanım oranı açıklandı


Google’ın resmi olarak dağıtımda olan en güncel sürümü Android Nougat kullanım oranı ne kadar? Google son bir hafta içerisinde Play Store’u  ziyaret eden cihazlardan gelen veriler doğrultusunda Android sürümleri kullanım oranlarını bir kez daha güncelledi.

Android Nougat kullanım oranı

Google Geliştiriciler sitesinden yapılan açıklamaya göre Android 7.0 Nougat dağıtımı üzerinden neredeyse on ay geçti ve nihayet kullanım oranı itibariyle çift hanelere ulaştı. Geçen ay %9.5 olarak açıklanan Nougat kullanım oranı bu ay %11.5 seviyesinde.

Android Nougat kullanım oranı
Android Nougat kullanım oranı

2015 yılında piyasaya sunulan Marshmallow sürümü %31.8 oran ile en çok kullanılan Android sürümü olmayı sürdürüyor. Bir önceki yıl tanıtılan Lollipop’un kullanım oranı ise %30.1 olarak açıklandı. Android 4.4 KitKat geçen süreye rağmen %17 ile hala ciddi bir kullanım kitlesine sahip. Diğer Android sürümlerinin kullanım oranları şu şekilde; Jelly Bean %8.1, Ice Cream Sandwich %0.7 ve Gingerbread %0.7.

Google, Android O (Android 8.0) sürümünü ağustos ya da eylül ayında resmen dağıtıma sunacak. Yeni sürümün halihazırda geliştirici önizleme versiyonları dağıtımda.

Samsung Galaxy On Max tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu