Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerPlayStationSonyTeknolojiXbox

PlayStation 5 ve Xbox Series X eskicileri sevindirecek!

Bugün gelen bilgilere göre PlayStation 5 ve Xbox Series X yeni neslil oyun konsolları eski oyunlara da destek verecek. Peki bu ne anlama geliyor?

Mobil oyunculuk son dönemde oldukça popüler ama hiçbiri oyun konsollarının verdiği hazzı bize yaşatamaz. Oyun tutkunları için mobil oyunculuk “durak tiryakiliğini” geçirmek için çekirdek çıtlamaktan başka bir şey değildir. Yeni nesil oyun konsolları ise biz oyuncuların sabrını sınarken PlayStation 5 ve Xbox Series X  ile ilgili bugün oldukça önemli bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklama çok önemli zira bu açıklama oyun endüstrisini ciddi anlamda değiştirecek bir durumda. Hem Sony hem de Microsoft‘un yeni nesil oyun konsolları eski oyunlara da destek verecek. Bu şu anlama geliyor. Oyun yapımcıları yeni nesil oyun konsolları için de mevcut oyunları satabilecek.

Bu durum için Fransız oyun yayıncısı UBISOFT’un CEO’su Yves Guillemot, bu haber ile ilgili bunun çok önemli bir nokta olduğunu ve hayranlar için oldukça önemli bir haber olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.

Bu oyun endüstrisi için yeni bir şey olacak. Bu, yeni oyun konsollarının sonraki yıllarda pazarda alakalı kalmasına yardımcı olacaktır.

Bu durum oyuncular için sevinçle karşılanırken bir sürü oyunumuz da çöp olmayacak ve bunları kullanmaya, değiş-tokuş yapmaya devam edebileceğiz. Her iki üreticiyi de bu cesur kararlarından dolayı tebrik ediyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu