Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 14 Pro Dünyada Bir İlke İmza Atacak!


Xiaomi ‘nin yakında tanıtacağı amiral gemisi 14 Pro , titanyum kasaya sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olması bekleniyor.

Akıllı telefonlar iç donanım özellikleriyle birbirine fark atmaya çalışıyor. Bu donanım özelliklerini yazılımla da birleştirerek ortaya kullanıcıların beğenisini kazanacak cihazlar ortaya koymaya çalışıyorlar. Firmalar bunların dışında cihazların dış kasaları içinde yenilikler yapmak için çalışıyor. Bu konuda genelde ilklere imza atan Çinli firmalar oluyor ve tekrardan Xiaomi 14 Pro modeli ile dünyada bir ilke imza atacak.

Akıllı telefonlarda titanyum kasaya kayma eğilimi günden güne artıyor. Bir rapora göre bu titanyum kasa yeniliğini başlatan firma Xiaomi oldu. Görüşüne göre 14 Pro dünyada titanyum kasaya sahip ilk akıllı telefonu olacak.

Sızıntılarıyla ünlü Ice Universe Xiaomi’nin 4 amiral gemisi tanıtacağını söylüyor. Bunlar 14 , 14 Pro 14 Pro Plus ve 14 Ultra. Şimdilik yalnızca Xiaomi 14 Pro modelinin titanyum kasaya sahip olacağı bildirildi. Bunların dışında iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’in hem paslanmaz hem de alüminyuma göre üstün özellikler sağlayan 5. sınıf titanyuma sahip olduğu söyleniyor.

Titanyum diğer malzemelere göre oldukça pahalı olduğu için firmalar genellikle bunu kullanmaktan çekiniyorlar. Samsung’un S24 Ultra’ya özel titanyum malzeme kullanacağı söylentiler arasında. Firmaların özellikle donanımın dışında yazılım tarafına da ağırlık verip tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik sorunları ortadan kaldırmalılar. Qualcoom 8 Gen 3’ün Ekim ayında tanıtılmasıyla hangi cihazların titanyum kasayla ve bu işlemciyle tanıtıldığına hep birlikte şahit olacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu