Ekran KartıGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNVIDIATeknoloji

Amiral Gemisi NVIDIA RTX 3090 Ti için Kötü Gelişme

Şirketin amiral gemisi ekran kartı NVIDIA RTX 3090 Ti, CES 2022’de tanıtılmıştı ancak kötü bir gelişme ile gündeme çıktı. İşte detaylar.

Grafik devi NVIDIA, CES 2022’de amiral gemisi GeForce RTX 3090 Ti ekran kartını tanıtmıştı ve sektörde büyük ilgi görmüştü. Ocak ayında piyasaya sürülmesi beklenen bu ekran kartı için henüz bir gelişme yaşanmadı. Sektörde ise grafik kartıyla ilgili bir sorun olduğu düşünülüyor. Gelin detayları inceleyelim.

NVIDIA RTX 3090 Ti Serisi Neden Gecikti?

Son kaynaklardan gelen bilgilere göre şirket, OEM üreticileri ile RTX 3090 Ti hakkında hiçbir şey konuşmamış. 27 Ocak’ta piyasaya sürülmesi beklenen ekran kartı için henüz bir gelişme ne yazık ki yok.

Ekran kartının ertelenmesi ise birkaç nedene bağlandı. Öncelikle kartta devre kartı ve BIOS ile ilgili sorunların olduğu ve daha sonra bunların giderildiği bildirilmişti. Böylece süre biraz daha ertelendi. Ancak ertelemenin asıl kaynağının NVIDIA’nın amiral gemisi ekran kartını yüksek miktarlarda üretebilmek için yeterli Ampere GPU işlemciye sahip olmadığı düşünülüyor.

NVIDIA RTX 3090 Ti

Üretim kapasitesinin artırılması için şirkete daha fazla süre gerektiğini anlamış oluyoruz. Ayrıca ekran kartında kullanılacak olan GDDR6X bellek mimarisi, serinin üretiminde büyük bir kısıtlama olmuştu. Bunu da dikkate alırsak ekran kartının piyasaya sürülmesinin ertelenmesi gayet normal.

Ancak OEM markaları bu ekran kartının tüm pazarlamalarını hazır hale getirdi. MSI’ın SUPRIM X ve ASUS’un TUF Gaming ambalajları daha önce  görülmüştü. Üretim hattındaki sorunların çözülüp ekran kartının en kısa sürede piyasaya sürülmesini bekliyoruz. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu