AppleGeneliPhone

Apple Çin Pazarında 2. Sıraya Yükseldi, İşte Zirvenin Sahibi

Çin pazarı son 10 yılın en düşük seviyesinde kalırken, Apple OPPO’yu geçerek en büyük pazarda ikinci sıraya yükseldi.

Akıllı telefon pazarında rekabet her geçen gün daha da agresifleşiyor. Bu durum tüketiciye fayda sağlarken, üreticilerin de daha güçlü ve ucuz cihazlar ortaya çıkmasına neden olmakta. Teknoloji tarafındaki rekabet diğer teraftan akıllı telefonların daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Örneğin 20013 yılında aldığınız telefon bir iki yılda çağın gerisinde kalırken günümüzde bazı modeller uzun süre kullanılabiliyor. Bu durum şimdiden akıllı telefon satışlarında yavaşlamaya neden olurken, buna küresel ekonomik krizin de eklenmesi üreticilerin işini bir hayli zorlaştı. Yakın zamanda yayınlanan bir raporda 2022’de akıllı telefon satışlarındaki düşüşü gözler önüne serdik. Benzer bir düşüş şimdi Çin pazarında yaşanmakta. Markalar Çin pazarında önemli kayıplar yaşarken, sadece Apple cephesinde pazar payında bir artış gerçekleşti.

Apple Çin Pazarında 2. Sıraya Yükseldi

Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora göre Çin’deki akıllı telefon satışları bir önceki yıla göre %14 düşüşle 2022’de on yılın en düşük seviyesine ulaştı. Bu, ülkedeki yıllık satış düşüşlerinin art arda beşinci yılına işaret ediyor. Düşüşün ana nedenleri olarak COVID-19 salgınının etkisi ve makroekonomik ters rüzgarlar gösterildi. 2022’nin 4. çeyreğinde ise Çin’in akıllı telefon satışları yıllık bazda %15 düşüş yaşadı.

iPhone satışları bir önceki yıla yüzde 3 düşüş yaşasa da Apple pazar payını yüzde 16’dan yüzde 18’e çıkararak ikinci sıraya yükseldi. Zirvede yüzde 19.2’lik pazar payı ile Vivo yer alıyor. Çinli markanın bir önceki yıl pazar payı yüzde 21.5 seviyesindeydi. Liste OPPO, Xiaomi, Honor, Huawei ve realme şeklinde devam ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu