Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 13 ile eSIM Şaha Kalkacak

Google’ın Android 13 güncellemesi ile sunacağı yenilikler belli olmaya başladı. Bu güncelleme ile birlikte eSIM lale devrini yaşayacak.

Google‘ın önümüzdeki ay düzenlenecek olan yıllık geliştirici konferansında yeni nesil Android 13 işletim sistemi hakkında bazı bilgileri açıklaması bekleniyor. Kaynaklar, Android 13’teki yeni özelliklerden birinin, tek bir eSIM yongası olan bir cihazda iki operatör kullanabilmenize olanak sağlayacağını söylüyor.

2020’de Google buna karşılık gelen bir patent başvurusunda bulundu. Ancak şimdi bu yeniliğin çok yakında duyurulacağı biliniyordu.  Şu anda eSIM, bir seferde yalnızca bir abone hattını etkinleştirmenize izin verir. Bu nedenle Google, tek bir eSIM çipi kullanan iki operatör için destek sunmaya çalışıyor. Bunu yapmak için şirket, bir eSIM öğesinin aynı anda iki operatöre aktif olarak bağlanmasına izin veren Çoklu Etkin Profiller (MEP) özelliğini geliştirdi.

Google, özelliği bu yılın üçüncü çeyreğinde Android 13’ün son sürümüne dahil etmeyi planlıyor. Ayrıca, patent başvurusunda belirtildiği gibi iOS, macOS ve Windows çalıştıranlar da dahil olmak üzere diğer cihazlar için MEP desteği mevcut olmalıdır. Pixel telefonların bu yeni özellik için test edildiği bildiriliyor ve Google, teknolojiyi diğer şirketlere lisanslamayı planlıyor.

Android 13

Eğer bu özellik planlandığı gibi giderse Android 13’ün yeniliği iOS’e de gelecek. Bunu Google patentleyeceği için Apple’ın Google’a ücret ödemesi bekleniyor. 2022’nin sonuna doğru nihai sürümü yayınlanacak olan Android 13’ün buna destek verecek olması çok mantıklı bir seçenek olacak. Güncelleme ile eSIM olmayan telefonlara bile bu desteğin sunulacağı söyleniyor. Bakalım Google bunu nasıl yapacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu