Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Redmi Note 7S durup dururken yandı! Xiaomi’den ise beyin yakan yanıt geldi

Galaxy Note 7 ile birlikte akıllı telefonların patlayabileceğine alıştık diyebiliriz. Fakat Samsung’un bu olumsuz durumu iyi idare ettiği de herkesin malumu. Peki Xiaomi’ye ne demeli. Çinli üretici Hindistan’da patlayan bir telefon için kullanıcıya beyin yakan bir yanıt verdi. Redmi Note 7S kullanıcının yaşadıklarına göz atıyoruz.

Chavhan Ishwar  adlı bir Hintli kullanıcı 1 Ekim tarihinde e-ticaret devi Flipkart’tan sıfır bir Redmi Note7s akıllı telefon satın alıyor. Kullanıcı, 3 Ekim tarihinde kendisine teslim edilen telefonu 2 Kasım tarihine kadar sorunsuz kullanmaya devam etti.

Redmi Note 7S durup dururken eridi

2 Kasım günü akşam 5 sularında bilgisayar başında mesaide olan kullanıcı masanın üzerinde duran telefonundan bir anda yanık kokusu gelmeye başladığını fark ediyor. Kullanıcı panik halinde telefonu uzak bir noktaya atarken, telefonun arkası kısa süre içerisinde eridi.

Yangın tehlikesiyle karşı karşıya kalan kullanıcı, telefonu 4 Kasım Pazartesi günü Thane’de yetkili bir Xiaomi servis merkezine döndü. Telefonu kayıt altına alan servis, telefon fazla zarar gördüğü için SIM kartı çıkarmadı. Kullanıcıya gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra 2-3 iş günü içerisinde dönüş yapılacağı kendisine iletildi. 7 Kasım’da, “anormal” yangın hasarı nedeniyle akıllı telefonun tamir edilemeyeceği konusunda kendisine bilgi verildi.  Yani gelip telefonunuzu alabilirsiniz dendi.

Bu yanıt üzerine büyük bir şaşkınlık yaşayn kullanıcı soluğu serviste alıp pilin ya da içerisindeki bir başka donanımın bu erimeye neden olduğunu dile getirse de, çalışanlar bunun karşısında sessiz kalıp ve mağdura bir Xiaomi destek e-posta adresi verdi.

Bir gün sonra, mağdura Xiaomi‘den bir yanıt geldi: “Efendim, garanti batarya için geçerli değildir.” Chavkhan Ishwar adlı kullanıcı sorunun çözülemeyeceğini anlayınca sorunu sosyal medya sayfalarından duyurmaya başladı. Ishwar ayrıca kullanıcılara şu uyarıyı da yapmaktan kaçınmadı: Xiaomi’den uzak durun ve daha güvenilir markalar tercih edin.

Xiaomi Hindistan’ın bu durumu idare edemediği ortada. Mağdura yedek bir telefon verip, eriyen telefon için daha detaylı bir rapor hazırlanabilirdi. Konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu