Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji Haberlerirealme

240W Şarj İle Rekor Kıracak Realme GT Neo 5 Karşınızda!


Dünyanın en hızlı şarj olan telefonu olması beklenen Realme GT Neo 5 ortaya çıktı. Telefon, öncülüne göre önemli bir değişim getiriyor.

Realme GT Neo 5, sızdırılan bir görselde ortaya çıktı. Güvenilir sızıntı kaynağı Steve Hemmerstoffer namı diğer Onleaks, bir kez daha mobil dünyası için önemli bir telefonu duyuru öncesinde gün yüzüne çıkardı. GT Neo 5, bu yıl mart ayında duyurulan GT Neo 3’ün halefi olarak gelmesi bekleniyor. Çin’de “4” rakamı uğursuz kabul edildiğinden, bazı markalar gibi realme de 4 eklentisini es geçiyor.

Yayınlanan görsel GT Neo 5’in selefine kıyasla yeni bir tasarım dili ile geleceğini ortaya koyuyor. Arka panelde kamera modülü siyah renkten oluşurken, geri kalan kısmın tamamı beyaz renge sahip. Çift tonlu bir renkle karşımıza çıkacak olan telefonda kamera birimi elden geçirilmiş görünüyor. Realme iki büyük delik içerisinde üç kamera konumlandırıyor. Kameraların yanında led flaş ünitesi bulunuyor. Öte yandan kamera alanı üzerinde Matrix AI metni de yer alıyor, fakat bunun ne anlama geldiği henüz bilinmiyor.

Realme’nin heyecan yaratan telefonu iki versiyonla çıkış yapacak. Bunlardan biri 240 watt diğeri ise 150 watt hızlı şarj desteği sunacak. 240 watt hızlı şarj destekli modelde 4.600 mAh büyüklüğünde pil yer alacak. OPPO’nun daha önceki verileri göz önüne getirildiğinde realme GT Neo 5’in pili 240 watt hızla birlikte 9-10 dakika seviyelerinde tam dolacak. Bu değer aynı zamanda dünya rekoru anlamına geliyor.

Öte yandan telefon 50 megapiksel çözünürlüğe sahip OIS destekli Sony IMX890 sensör taşıyacak. Telefonun ekranı ise 1.5K çözünürlüğe ve 144 Hz kare hızında olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu