Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeSamsungVivo

Samsung Vivo ve realme’nin Gerisine Düştü

Samsung dünyanın en büyük ikinci telefon pazarında artık Vivo markasının da gerisinde düştü. Samsung son çeyrekte 4. sıraya geriledi.

Samsung, Hindistan pazarı ve birkaç Güney Asya ülkesinde daha Vivo ve realme markalarının gerisinde kalıyor. Bir dönem Hindistan pazarının açık ara bir numarası olan şirketin bu hegemonyasına Xiaomi son verdi. realme’nin son yıllardaki çıkışıyla birlikte kendisini üçüncü sırada bulan Samsung, son çeyrekle birlikte dünyanın en büyük ikinci telefon pazarında artık dördüncü sırada.

Samsung Vivo ’nun Gerisine Düştü

IDC’nin en son pazar analizine göre Samsung 2022’nin ikinci çeyreğinde Hindistan’da 5,9 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. 2021’in ikinci çeyreğine kıyasla daha fazla telefon sevkiyatına rağmen Samsung ikincilikten dördüncülüğe gerildi. Geçen yıllık bir süre zarfında Vivo ve realme’nin ülkede akıllı telefon satışları önemli ölçüde artırdığı gözleniyor.

Rapora göre yılın ikinci çeyreğini Xiaomi bir numarada bitiriyor. Şirket üç aylık dönemde 7.1 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Bir önceki yılın aynı çeyreğinde 9.8 milyon telefon satan Xiaomi, yıllık yüzde 28.2 küçülmesine rağmen ilk sırada yer almayı sürdürüyor.

Hindistan pazarının iki numarasında realme’yi görüyoruz. Uygun fiyatlı modelleriyle büyük bir çıkış yakalayan şirket 6.1 milyon telefon satışıyla geçen yıla kıyasla yüzde 23.7 büyüme kaydetti. Vivo da keza satışları ciddi manada artıran bir diğer marka oldu. 5.9 milyon akıllı telefon satışı ve yıllık yüzde 17.4’lik büyüme ile Vivo artık Hindistan pazarının üç numarasında yer alıyor. Dördüncü sırada 5.7 milyon telefon satışıyla Samsung, beşinci sırada ise 4 milyon adetle OPPO’yu görüyoruz.

Yedi Yaşındaki Samsung Galaxy J7 İçin Sürpriz Güncelleme

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu