Genel

Türk Hava Yolları Hedefi Açıkladı: Dünyada ilk 3’e Girecek

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, önümüzdeki 10 yıllık hedeflerini açıkladı. 376 yeni uçak yolda. İşte ayrıntılar...

Türk Hava Yolları yani kısa adıyla THY, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en büyük havayolu şirketlerinden biri. Şirket, halihazırda 437 uçakla dünyanın en büyük dokuzuncu filosuna sahip. Ancak THY’nin hedefleri bunun çok daha ötesinde. Son olarak genel müdür Bilal Ekşi, THY’nin önümüzdeki on yıllık hedeflerini açıkladı.

Türk Hava Yolları, 2033’te uçak sayısını 813’e çıkaracak

Bugün katıldığı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından Cumhuriyet’in 100. yılında “Sağlık” temasıyla ilk kez organize edilen “İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Liderler Zirvesi”nde konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, şirketin gelecek hedefleri hakkında açıklama yaptı.

Buna göre Türk Hava Yolları , uçak sayısını 2033’te 813’e çıkaracak. Bu filosunu neredeyse iki katına çıkaracağı anlamına gelirken, sıralamada ise dokuzuncu sıradan üçüncüye yükseleceği anlamına geliyor. Aslında bu hedef bir sürpriz değil. Örneğin size kısa süre önce THY’nin 356 uçak alacağından bahsetmiştik. Ekşi’nin açıklamaları ise bunu pekiştirmiş oldu.

THY’nin 129 ülkeye uçtuğunu ve dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi olduğunu dile getiren Ekşi, Türkiye dahil 350 uçuş noktalarının bulunduğunu söyledi. Ayrıca İstanbul Havalimanı’a da vurgu yapan Bilal Ekşi, burada 600 uçak daha barındırabileceklerinin altını çizdi. Ekşi konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu tabii Türkiye’nin dünyada bir aktarma merkezi haline daha fazla gelmesi sağlayacak. İnsanlar artık iş yerlerini buraya kurmaya çalışıyorlar. Çünkü 129 ülkeye buradan tek bir uçuşta gidebilme imkanına sahipsiniz.”

Huawei Luxeed S9 Tesla Model Y’ye Rakip Oluyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu