Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung yapay zeka için önemli bir adım attı! Daha küçük ama daha akıllı!

Yapay zeka hayatımızın en önemli parçalarından birisi haline gelmeye başladı. Bizi öğrenen makineler ve bizimle hareket eden yazılımlar tamamen yapay zekanın bir eseri. Birçok kişi için mobil dünyada yapay zeka fotoğraf çekim modunun belirlenmesi olarak görülebilir ama üreticiler yapay zeka ile araç kontrolleri ve araçların birbirleri le iletişimleri üzerine ciddi yatırımlar yapıyor. Yapay zeka çipine NPU adı veriliyor ve Samsung yapay zeka gelişimi için bugün oldukça önemli bir açıklamada bulundu ve yeni bir teknolojiyi bizlerle tanıştırdı.

Samsung yapay zeka teknolojini küçülttü ve hızlandırdı!

Samsung Quantization Interval Learning adını verdiği yeni bir teknoloji ile karşımıza çıktı. Bu teknoloji için Samsung şunu diyor. 120X birim yerine 40X birim transistör kullanarak 8X daha fazla hız yeni NPU teknolojisinden alıyoruz. Quantization Interval Learning sayesinde, 32-bit bir ağın doğruluğunu koruyan 4-bit sinir ağları oluşturulabiliyor ve bu da bit düşmesi daha az transistör ve daha fazla performans anlamına geliyor.

QIL tabanlı NPU’ların yüksek hızlı, düşük gecikmeli çalışmaları sayesinde Samsung, kendi kendine sürüş yani otonom teknolojiler alanında da çığır açabilir. Zira yeni nesil NPU‘ların araçlarda kullanılması ile ilgili yoğun bir çalışma var. Bakalım Samsung yeni nesil yapay zeka sistemini Galaxy S11‘de kullanacak mı?

Galaxy S9 Plus ve Note 9’a yeni kamera özellikleri geldi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu