Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji Haberlerirealme

Uygun Fiyatlı S23 Rakibi: realme GT 5 Pro, Kamera Performansıyla Göz Dolduracak!

realme GT 5 Pro üst seviye sensörler kullanacak. Sızıntılar doğru çıkarsa, realme GT 5 Pro kamera tarafında çok memnun edecek.

realme GT 5 Pro son zamanlarda haberlerde sıkça yer alıyor ve bu da muhtemelen resmi duyurusunun çok uzakta olmadığı anlamına geliyor. Bugün Weibo’nun önde gelen sızıntı kaynağından gelen arka kameralarıyla ilgili bazı ilgi çekici bilgilere sahibiz. Hatırlamak gerekirse cihazın tam tasarımı da geçtiğimiz günlerde sızdırılmıştı.

realme GT 5 Pro Üst Seviye Sensörler Kullanacak

Artık GT 5 Pro’nun üç kamerasının şu sensörleri kullanacağını iddia ediyor: Ana kamera Sony Lytia LYT808, telefoto kamera 50 MP IMX890 ve ultra geniş kamera OmniVision OV08D10.

Geçtiğimiz hafta aynı kaynağın geniş açının Sony’nin IMX581’ini kullanacağını iddia ettiği göz önüne alındığında, ikincisi şaşırtıcı. Bu 48 MP’lik bir sensör, oysa OV08D10 daha önce OnePlus Nord N20 SE’nin ön kamerası için kullanılan 8 MP’lik bir sensör.

Diğer iki kamera göz önüne alındığında bu oldukça düşük bir seviye gibi görünüyor, bu yüzden bunu sağlıklı bir dozda tuzla alın. Öte yandan, realme’nin GT serisi gibi “amiral gemisi katili” tarzı cihazlar bazen maliyetten tasarruf etmek için 8 MP ultra geniş açılarla gitmekten çok keyif alıyor, bu nedenle bunu henüz tamamen göz ardı edemeyiz. Bir hafta gibi kısa bir sürede 48 MP’den 8 MP’ye çıkmak çok tuhaf ama tabii ki hâlâ söylentilerin arasındayız.

Şimdi, ana kamera – eğer bu yeni söylenti doğruysa, realme GT 5 Pro ve OnePlus Open, 53 MP etkin çözünürlüğe sahip 1/1,43 tipi bir sensör olan aynı Sony Lytia LYT808 sensörüne sahip olacak (bu, şu şekilde anlaşılabilir: 50MP). Bu sensör, Sony’nin geniş kapsamlı yeni Lytia serisinin ilki. Bunlar, IMX öncüllerine kıyasla aynı boyutta daha fazla ışığa izin vermesi gereken iki katmanlı transistörlü piksel yığınına sahip sensörler.

realme GT 5 Pro’nun kameralarıyla ilgili geçen hafta çıkan söylentiler, IMX966’nın ana kameranın arkasında olduğunu öne sürüyordu, bu nedenle henüz bir sonuca varmayın. Belki Realme sırf bizimle uğraşmak için çelişkili bilgiler gönderiyor. Her iki durumda da, GT5 Pro önümüzdeki birkaç hafta içinde resmiyete kavuşacak gibi görünüyor ve ardından hangi söylentinin (eğer varsa) doğru çıktığını öğreneceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu