AndroidGüncel Teknoloji HaberleriiOSWhatsApp

WhatsApp Dört Telefonda Aynı Anda Kullanılabilecek

WhatsApp’ın en çok beklenen özelliklerinden biri resmi olarak duyuruldu. WhatsApp hesabı artık aynı anda dört telefonda kullanılabilecek.

WhatsApp,  geçen yıl kullanıcıların hesaplarına ikinci bir telefon bağlamasına olanak tanıyan ‘Yardımcı Modu’nu duyurdu. Bu ayın başlarında, Android’deki beta kullanıcıları için daha fazla telefon bağlama seçeneği kullanıma sunuldu. Şirket bugün aynı WhatsApp hesabının iPhone dahil dört adede kadar telefonda kullanabilmesini sağlayacak çoklu cihaz özelliğini sunmaya başladı. WhatsApp, bağlı her telefonun WhatsApp’a bağımsız olarak bağlandığını, bu nedenle mesajların, medyanın ve aramaların uçtan uca şifrelendiğini söyledi. Şirketin blog sayfasından yaptığı açıklamaya göz atalım.

Geçen yıl, kullanıcılara küresel çapta tüm cihazlarında sorunsuz şekilde mesaj gönderme* özelliğini aynı gizlilik ve güvenlik seviyesini koruyarak kullanıma sunduk.

Bugün, aynı WhatsApp hesabını birden fazla telefonda kullanabilme özelliğini kullanıma sunarak çoklu cihaz kullanımımızı geliştiriyoruz.

Kullanıcılar tarafından çok talep edilen bir özellik olarak, tıpkı web tarayıcılarında, tabletlerde ve masaüstü cihazlarda WhatsApp ile bağlantı kurarken olduğu gibi telefonunuzu da en fazla dört cihazdan biri olarak bağlayabilirsiniz. Her bağlı telefon WhatsApp’a bağımsız olarak bağlanarak kişisel mesajlarınızın, medyanızın ve aramalarınızın uçtan uca şifrelenmesini sağlar ve ana cihazınız uzun süre aktif değilse tüm ortak cihazlardan otomatik olarak çıkış yapmanızı sağlarız.

Ortak cihazlar olarak telefonları bağlamak mesajlaşmayı kolaylaştırır. Artık çıkış yapmadan telefonlar arasında geçiş yapabilir ve sohbetlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Veya bir küçük işletme sahibiyseniz ek çalışanlar artık aynı WhatsApp Business hesabı altında müşterilere doğrudan kendi telefonlarından yanıt verebilir.

Bu güncelleme şu anda kullanıcılara küresel olarak kademeli bir şekilde sunuluyor ve önümüzdeki haftalarda herkesin kullanımına açılmış olacak.

Ayrıca önümüzdeki haftalarda kullanıma sunacağımız yeni bir özellik olarak, ortak cihazlara bağlanmanın alternatif ve daha erişilebilir bir yolunu tanıtacağız. Artık WhatsApp Web’e telefon numaranızı girerek tek seferlik bir kod alabilir ve bir QR kodunu taratmak yerine cihaz bağlantısını etkinleştirmek için bu kodu kullanabilirsiniz. Gelecekte bu özelliği daha fazla ortak cihazda sunmak için sabırsızlanıyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu